Het ziet er naar uit dat de zon zich dit weekend eindelijk weer eens gaat laten zien! Dus haal de rokjes, slippers, zonnebrillen en natuurlijk de zonnebrand maar uit de kast! Eindelijk kunnen we weer heerlijk genieten van de warme stralen op onze huid. Maar pas op! Ook deze zonnestralen kunnen je huid verbranden. Smeer je dus goed in, voordat je de zon in gaat, maar ook zeker daarna met een goede aftersun. Na de Suncare en Lipcare Sun, komt drs. Leenarts nu ook met een aftersun, voor een goede nazorg.

Drs Leenarts aftersun Winactie

De waarom aftersun

Drs Leenarts AftersunHelaas is er geen enkele zonnebrandcrème die je 100% kan beschremen tegen UV straling. Goede nazorg na een dagje in de zon is daarom van groot belang. De zon verwarmd en verkleurt niet alleen de huid, maar droogt deze ook uit. De huidberrie wordt door de UV stralen beschadigt, waardoor de huid het vocht niet goed kan vasthouden en dus uitdroogt. Een goede bescherming met een zonnebrandcrème is daarom heel belangrijk, maar de juiste huidverzorging na het zonnen is zeker ook aan te raden! Drs Leenarts Aftersun helpt de huidbarrière herstellen met ingrediënten zoals niacinamide, glycerine, vit C en E.

Misvattingen over aftersun
– Je blijft echt niet langer bruin.
– In de zon zitten is nog steeds niet goed voor je huid.
– Aftersun maakt je zonverbranding niet ongedaan.

Drs LeenartsTóch ontwikkelde dermatoloog Marjolein Leenarts een aftersun. Ze legt uit waarom: “Natuurlijk bescherm je je huid goed in de zon met kleding en zonnebrandcrème. Dat is ook heel erg belangrijk, want de zon is de voornaamste veroorzaker van huidkanker én huidveroudering. Wat minder mensen weten is dat UV stralen ook de huidbarrière beschadigen, waardoor de huid uitdroogt. Gelukkig is dit een omkeerbaar proces; met goede huidverzorging kun je deze schade beperken. Daarom is smeren met een aftersun écht aan te raden na zonblootstelling.”

Verzorging na de zon

De ideale verzorging na een dagje zon? Dermatoloog Leenarts geeft advies:

 1. Afspoelen: Was de huid af met lauwwarm water om zweet en eventueel zand te verwijderen.
 2. Schoonmaken: Kies een mild, pHneutraal, zeepvrij product, liefst een product op oliebasis. Vermijd schuimende, geurende producten want die drogen de huid verder uit en werken dus contraproductief.
 3. Smeren, smeren, smeren: De huidbarrière herstellen is key na zonblootstelling. Drs Leenarts Aftersun is hiervoor zeer geschikt!
 4. Tip: bewaar de Aftersun in de ijskast voor extra verkoelend effect.

Drs Leenarts Aftersun smeert lekker uit en plakt niet. Vanzelfsprekend zitten er geen geurstoffenof andere allergenen in. Dé hulp die jouw huid nodig heeft na een dagje zon!

De ingrediënten

Drs Leenarts aftersunOm het herstel van de huidbarrière te bevorderen, bevat de aftersun de werkzame ingrediënten ‘niacinamide’ en ‘glycerine’. Deze helpen de huid om het vocht beter vast te houden. De huid voelt dan weer zacht en soepel aan. Ook bevat de aftersun antioxidanten zoals vitamine C en E. Deze antioxidanten helpen de huid om schadelijke deeltjes die ontstaan door UV straling weg te vangen. De huid heeft deze antioxidanten gelukkig ook van nature maar kan na een dagje zon wel wat extra hulp gebruiken!

Natuurlijk is de aftersun van drs Leenarts vrij van parfum, parabenen en wolalcoholen, waarmee ook zeer geschikt voor de (eczeem) gevoelige huid. Samen met Drs Leenarts Suncare en Lipcare Sun is de zonbeschermingslijn nu compleet!

Drs Leenarts Aftersun is verkrijgbaar bij Etos en op www.drleenarts.com; Aftersun 150ml, €9,95

Brandende zonvragen? Drs Leenarts geeft antwoord!

Op de website van de Etos vind je nog veel meer antwoorden over brandende zonvragen van Drs Leenarts over veilige zonnen en het gebruik van goede verzorgingsproducten van de huid

Drs Leenarts Etos

Winactie drs. Leenarts Aftersun is gesloten

Om te vieren dat de zon nu echt gaat schijnen en we de kou van de winter achter ons kunnen laten, mag ik van dhr Leenarts een van haar tubes aftersun weggeven.

De winnaar is

SamenwerkingUitgelichte foto door Tonktiti / Shutterstock

65 Comments on Hoera de zon komt eraan! Vergeet niet te smeren, ook met aftersun

 1. Ik geniet het liefste van de zon als we vakantie hebben met onze kids!!!! Het maakt mij weinig uit waar als zij er maar zijn 😍

 2. Zo leuk!
  Dit lijkt me een heel fijn product.
  Omdat het parfumvrij is.
  Graag doe ik mee en geniet ik het liefst in de tuin op alle plekjes waar die daar zal schijnen…
  De voor= en achtertuin ☀
  Op al je soc.med.k. volg ik je.

  Bl.: chucky1012

  Twitter: @chucky1012

  Insta.: @chucky1012

  Fb.: Ike Hassankhan

  Fijne dag en alvast een mooi weekend 😉

 3. Het liefste zit ik dan bij mijn 20jarige dochter die op Malta is gaan wonen, een heerlijk land en zon genoeg maar voor even knuffelen veel te ver weg! Voor de kleinste kids is dr leenarts echt een fijn merk, met een meisje die snel ergens op reageert door netelroos. En gek genoeg hebben we deze aftersun nog nooit geprobeerd, hoog tijd!

 4. Hi! Wij houden ervan om heerlijk op de dijk bij de Waddenzee te gaan zitten zonnen en genieten!! Nasmeren is geen luxe na een dagje zon,wind en het zout van de zee en het wad! (Na het douchen..want geloof me…kids zijn net zwarte klei poppetjes na die tijd haha)

 5. Het maakt mij niet zo veel uit waar ik ben als de zon schijnt.
  Ook al ben ik aan het werk of ben ik ergens binnen… Als het zonnetje schijnt maakt dan m’n dag al meteen een stuk vrolijker!
  Ik waag graag m’n kansje op deze prijs.

 6. Duidelijk artikel! Ik geniet het meest van de zon in Ouddorp, toch een vakantiegevoel maar wel in de buurt! En anders natuurlijk gewoon in de plaatselijke speeltuin 😉

  Ik snap niet dat mensen hun huid niet verzorgen of het afdoen met ‘je bent dan toch al verbrand’… Ook al ben je verbrand, dan kan je nog wel goed voor je huid zorgen!

 7. In de tuin, met een goed boek en een kopje thee (of een lekker koel drankje) terwijl de meiden heerlijk los gaan in de zandbak. Genieten!

 8. Ik gebruik nooit zonnebrand creme, haal het gek genoeg wel voor mijn man op omdat hij zich verbrand. Weet wel dat het goed is om te gebruiken, ook als je niet verbrand alleen vind ik het spul niks.

 9. Hoi Fleur, Ik verheug me op wat zonneschijn. Ik ken het produkt en doe graag mee. Goede voornemen dit jaar: meer smeren met goede bescherming zonnebrandolie

 10. Ik kan niet wachten om dit te gebruiken, want dan is de zon er weer!
  Goede huidverzorging vind ik belangrijk, doe daarom graag mee.

 11. Ik zou dit merk graag eens willen proberen. Ik geniet het liefst van de zon in de natuur. Het liefst met wat schaduwplekken in de buurt.

 12. Ik zat vanmiddag op de fiets met het zonnetje erbij en ik kreeg echt zoveel zin in de zomer! En nu na het lezen van dit artikel nog meer, echt weer zin om lekker van de zon te genieten! Echt in de zon zitten doe ik niet vaak meestal zit ik of in de zon te studeren of ik ben lekker actief bezig in het zonnetje! Het liefst geniet ik van het zonnetje lekker thuis in de tuin of op een mooie plek op vakantie. Vorig jaar was ik op Malta (echt een aanrader!), daar had ik deze aftersun wel kunnen gebruiken haha. Ik volg op bloglovin’ en facebook!

 13. Leuk! Ik doe mee!
  Wij genieten het liefste van de zon op de camping waar mijn ouders een seizoensplaats hebben… Al moet ik zeggen dat wij vorige week met maar 3 graden ook gewoon present waren in het weekend!
  Lekker buiten zijn, goed voor de kleine man van 2,5 jaar, maar ook voor papa en mama!

 14. Ik doe graag mee! Als de zon schijnt, in combi met zomerse temperatuur, dan maakt het mij niet zoveel uit waar ik vertoef. Op een terras, op het strand, wandelend in de natuur….

 15. Ik geniet het liefst van de zon in mijn tuin of op het strand. De producten van Dr Leenarts zijn zooo fijn, ik hoop dat ik win!

 16. Het aller, aller liefste zou ik weer van de zon genieten aan de zuidkust van Frankrijk, zoals we eerder altijd deden.
  Maar dat zit er niet meer in, sinds mijn ziekte.
  Dus nu geniet ik van de zon, het meeste in mijn zonnige achtertuin of soms aan de Nederlandse kust.
  Ook in mijn achtertuin moet ik goed smeren om niet te verbranden, dus zo’n goede aftersun kan ik dan goed gebruiken.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 17. Volgende maand staan onze strandhokjes weer op strand en bij mooi weer genieten we daar weer van de zon.In onze eigen woonplaats Katwijk aan Zee.

 18. Wat een heerlijke aftersun.. Het liefst lig lekker in het park met een frisse salade en een biertje.. heerlijk in de zon

 19. heerlijk van de zon genieten met onze tweeling van 1,5 in de tuin het liefst zoveel mogelijk uit de zon en goed ingesmeerd want 1tje heeft een erg gevoelig exzeemhuidje waardoor wij al wat producten van drs Leenarts kennen dat er ook aftersun van is wisten we nog niet..

 20. Dit jaar gaan we met onze pleegkindjes voor het eerst naar de zon, naar de zon met kleintjes betekend smeren, smeren, smeren! Zou graag een drs Leenarts aftersun willen proberen! 😀

  Fijne dag!!!

 21. Ik geniet het liefst van de zon op Bonaire. Daar zijn we getrouwd. Maar tegenwoordig ben ik al blij met genieten in de achtertuin (in mijn hangmat), in verband met mijn zorgintensieve gezin.

 22. Ik was al heel blij met de zonnebrandcrème maar nu dus ook de After Sun! Ga hem zeker halen. Vind het bij Drs Leenarts altijd zo fijn dat je weet dat er geen troep in zit.

 23. Leuk zo’n actie, ik maak graag kans! Het liefst geniet ik van de zon tijdens een strandwandeling (: Ik volg je op de genoemde social media. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.