Nagellak voor kinderen test

Nagellak voor kinderen

Lekker tutten doen de meiden graag. De vraag of er ge-nagellakt mag worden krijg ik dan ook regelmatig. In plaats van dat ze dan aan de gang gaan met mijn nagellakflesjes, hebben we tegenwoordig nagellak voor kinderen in huis. Je kunt ze tegenwoordig overal krijgen en je hebt ook meerdere soorten. Omdat wij er nu een aantal in huis hebben, leek het mij leuk om ze eens samen te testen met de meiden. En als klap op de vuurpijl mag ik ook nog de Num Noms nagellakmaker weggeven.

Nagellakvoor kinderen test

Nagellak voor kinderen

Voor onze test heb ik 4 verschillende nagellakken samen met de meiden getest. We hebben gekeken naar de droogtijd van de nagellak, of het (te) makkelijk afwasbaar was en wat er gebeurt als er nagellak op de kleding komt. Dit zijn de 4 nagellakjes die we hebben getest.

Snails Kids

Snails Kids nagellak is een echt kindernagellak, terwijl de andere waarschijnlijk meer nagellakken zijn ook geschikt voor kinderen. Deze nagellak is volledig afwasbaar met alleen water en zeep. Hierdoor heb je geen nagellakremover nodig om de nagels weer schoon te krijgen. De nagellak is gemaakt van drie veilige, eenvoudige, belangrijke ingrediënten: water, acryl polymeer en niet-giftige kleurstoffen. Dit maakt deze kindernagellak erg huidvriendelijk. Leuk detail: het roze strikje is een ringetje! Een flesje Snails Kids nagellak kost €8,50

Little Ondine

Met deze nagellak maakte ik kennis tijdens de persdag van House of Rebels. Little Ondine is niet per definitie een kindernagellak, maar door de speciale peel off methode, wel geschikt voor gebruik bij kinderen. Je kunt namelijk de nagellak in een keer verwijderen door de nagellak er in een keer af te trekken zonder gebrukt te maken van aceton of reguliere nagellak remover, die de nagels uitdrogen. Hierdoor chipt de nagellak ook niet en kan je kind geen kleine stukjes binnen krijgen.

Verder is deze nagellak op waterbasis en samengesteld uit natuurlijke ingrediënten zoals natuurlijke hars, biologische kleurpigmenten en water. Hierdoor is de nagellak ook geurloos, want erg prettig is in het gebruik. In totaal zijn er 28 kleuren beschikbaar 100% vegan en dierproefvrij! Voor een flesje betaal je €15,95

Let´s Get Colourful nagellak

De Let´s Get Colourful nagellak setjes kun je vinden bij de speelgoedwinkels. In het setje dat wij hebben, zaten wel 6 kleurtjes. In tegenstelling tot de eerder genoemde nagellakken, is deze niet op waterbasis. Hierdoor lijkt deze nagellak ook meer op de gewoon verkrijgbare nagellak, maar omdat je deze nagellak kunt kopen in de speelgoedwinkels, hebben we hem dus ook meegenomen in deze test. Een doos met 6 nagellakjes kost €4,95

Num Noms Nagellak

Een paar weken terug mochten we de Num Noms nagellakmaker testen voor Go or No Go. Door het samenvoegen van de juiste kleur en glitters maak je je eigen nagellak. Deze nagellak bewaar je vervolgens in een schattig Num Nom potje. En zo als dat ook bij de echte Num Noms het geval is, heeft de nagellak een heerlijk geurtje.

Droogtijd

Nagellak droogtijd

Een lastig momentje van het nagellakken is het wachten totdat de nagellak droog is. De meeste nagellakken hebben 10-15 minuten nodig om te drogen. Voor mij al een opgave om dat vol te houden, laat staan voor kinderen. Wij hebben daarom onze nagels gelakt en getest hoe lang het duurde totdat de nagellak droog was. Alle 4 de nagellakken waren droog binnen 2-2,5 minuut. Dat is voor sommige kinderen nog steeds best lang om stil te moeten zitten, maar een stuk beter dan 10-15 minuten.

Afwasbaar

Bij het lakken van kindernagels is het vaak leuk voor even en is het niet erg als de nagellak er snel weer afwast. Bij de nagellak van Snail en Num Noms was je de nagellak al met alleen wat zeep en water van de nageltjes af. ’s Avonds in bed en de nageltjes zijn gegarandeerd weer helemaal schoon. Toch ook wel voor sommige kinderen een teleurstelling. De nagellak van Let´s Get Colourful en Little Ondine blijft wel wat langer zitten. Hierbij heeft Little Ondine wel een voordeel dat je geen remover nodig hebt, maar de lak met een simpele beweging in een keer van de nagel trekt.

Wasmachine

Mijn meiden willen graag hun nagels ook zelf lakken. Dat gaat helaas niet altijd zonder ongelukjes, daarom is het belangrijk dat de nagellak voor kinderen uitwasbaar zijn uit kleding (en meubelstukken). Ik nam de proef op de som en smeerde wat nagellak op een lapje stof en gooide het mee de wasmachine in. Zie hier het resultaat

Kinder nagellak - wassen 

Zoals je zit gaat de nagellak er met een wasbeurt prima uit – met uitzondering van de nagellak van Let´s Get Colourful. Het is op de foto wat lastig te zien, maar bij de vlek van Little Ondine is nog wel een heel klein beetje glitter te zien van het randje van de vlek. Ik heb ook nog geprobeerd of je deze nagellak er af kan trekken, net als van je nagels, maar dat lukte niet.

Conclusie

De nagellak van Snails Kids en Num Noms kwamen het beste uit de test, omdat ze snel droogde en geen vlekken gaven. Wil je nagellak die wat langer blijft zitten, kies dan voor Little Ondine. Dit is wel de duurste nagellak meteen. Daarentegen is de goedkoopste nagellak minder goed uit de test gekomen, vanwege de grote vlek. Ook is deze nagellak het meest chemische en heb je nagellak remover nodig om het van de kindernageltjes af te halen.

Num Noms nagellakmaker

Mocht je nu ook zelf je nagellak willen maken met de Num Nom Nagellakmaker, doe dan mee aan de winactie. De Num Noms nagellakmaker is leuk om samen met je kind te doen. Het samenstellen van de nagellak vraagt wat hulp van de ouders omdat de flesjes met ingrediënten hard ingeknepen moeten worden. Als de nagellak eenmaal gemaakt is, kunnen de kinderen er veilig zelf mee aan de slag. De nagellakmaker is tevens een leuke manicure shop voor de Num Noms. De stoeltjes in de salon kunnen ook gebruikt worden voor je eigen manicure.

Winactie Num Noms nagellakmaker

  • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij welke kleur nagellak jij gaat maken met deNum Noms nagellakmaker.Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
  • Like Mama’s Liefste op Facebook Instagram Twitter Bloglovin. Dit is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd.
  • De winactie loopt t/m 25 november. De winnaar wordt in de week erna bekend gemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Doe ook mee aan de winactie van gisteren en maak kans op een cadeautje naar keuze van max €25 uit de Radbag Shop

Flow Nidal rookmelders voor op de kinderkamer

Spread the love

67 thoughts on “Nagellak voor kinderen

  • Wat een toffe test Fleur! E is erg met lakjes bezig en wil dat ook graag zelf doen. Met de huidige lakjes die we hebben werkt dat niet goed. Deze numnoms nagellak en de maker staan op het verlanglijstje van haar. Ik volg je op meerdere kanalen.

  • Helma keijzer says:

    O wat leuk om alles zo te testen. Hier een klein make-up monstertje in huis.
    Met stip op 1 in glitter letters dit mooie cadeau op haar 5/12 verlanglijst.
    Ik denk dat ze iets van licht blauw gaat maken (lievelingskleur is turquoise) met heel veel glitters.
    Ik doe graag mee,

  • Wat een fijne test dankjewel. Goed om te weten van drogen en van de kleren. Op deze set maken we graag kans op. Deze staat al op.het lijstje. De kleur die ze willen maken roze 🙂

  • Wendy Van De Reyd says:

    Wauw deze zou mijn dochtertje geweldig vinden , en weet zeker ze als eerste roze wil das haar lievelingskleur , ooh wat een blij snoetje zou ze trekken moest mama deze winnen voor haar ??

  • Inge hechtermans says:

    Dit echt een interessant stuk!

    Ik heb ook al een paar niet-zo-chemische nagellakjes geprobeeed voor m’n meisje maar binnen het uur zijn ze er al weer af!

    Wij willen wel zo’ Nummetje met een Nommetje mixen ! Wij gaan voor blauw en uiteraard met glitters en een heeelijk bosbessengeurtje!

  • Wat goed om te weten welke nagellakjes écht uitwasbaar zijn. Helaas is mijn ervaring dat je niet blind op het etiket moet vertrouwen. Recentelijk nog op haar nieuwe jurk een enorme nagellak vlek gekregen, aiii…. ik krijg het er gewoon niet met wassen uit. Enige hoop is nog nagellakremover. Nadeel: jurk is zwart, dus ben erg bang dat het daardoor vaal gaat worden…
    Ik zou heel graag meedoen met deze actie van de Num Noms. Ik weet zeker dat mijn dochter de kleur “pimpelpaars” zou willen maken (het liefste met een goud randje :-)) Als iemand haar vraagt naar haar favoriete kleur roept ze steevast: Pimpelpaars met een goud randje…. Schattig uit de mond van een mini-dametje <3

  • Adriana de Ruiter says:

    Goedemorgen!

    Ik had deze zelfmaakset nog nooit gezien, wat enorm leuk!! Onze pleegdochter gaat uit haar dak als ze dit ziet! Welke kleuren wij gaan maken? Ongetwijfeld geel (lievelingskleur pleegdochter) en waarschijnlijk snel daarna ook roze, natuurlijk roze… 😉

    Zou erg leuk zijn om zo’n enorm leuke prijs te winnen! 🙂

    Fijne dag!

  • Allebei mijn dochters zijn dol op nagellak. Mijn oudste doet ook soms zelf nagellakken wat vaak inhoudt dat ze vaak ook morst. Deze heeft ze hoog op haar verlanglijstje staan. Elke keer zegt ze ook Kijk mama die wil ik héél graag hebben… Als we deze zouden winnen weet ik zeker dat er blauw of rood gemaakt gaat worden met glitters. Dat is sjiek hè mama zegt ze dan?.

  • Nikki groot says:

    Wat supergaaf. Mijn dochter Nikki is gek op num noms, ze ruiken zo lekkeren bewegen zo leuk! De nagellak maker staat op nr. 1 van haar verlanglijstje. Heerlijk tutten, samen met mama of vriendinnen. Ze zal echt heel blij worden van dit mooie cadeau! We houden van roze, paars en blauw, en natuurlijk glitters?. En dat we zelf de mooiste kleuren kunnen maken, is natuurlijk helemaal een feestje. Als eerste proberen fel roze met glitters te maken!

  • Wat ontzettend leuk! Ik heb vanochtend nog weer de nagels van m’n dochter gelakt. Die wil het liefste iedere nagel een andere kleur. Ik denk dat wij zouden beginnen met haar favoriete kleuren: blauw en roze. Liefst met glitters natuurlijk. Wat zal ze dit gaaf vinden! Ik ook trouwens…

  • Fijn om eens te lezen welke nagellakjes er nu wel kids proof zijn. Ook de wastest vind ik super. Kunnen we eindelijkgericht oo zoek naar nagellakjes voor de meiden. En deze set is natuurlijk helemaal gaaf daar loot ik graag voor mee

  • Oooh helemaal geweldig! Die num noms zijn het helemaal bij mijn kleine meid.. in haar schoentje heeft ze afgelopen weekend haar eerste num nom met lichtjes gekregen. Blij dat ze was … hihi Mijn dochtertje is 5 jaar oud en vind dat meidengebeuren helemaal geweldig, die nagellakmaker zou geweldig staan op haar kaptafeltje. Ik weet zeker dat ze de roze variant zal gaan mengen met glitters! Fingers crossed! Liefs Sabrina en Britt

  • Cindy Framke says:

    Wat een superleuke actie! Mijn dochtertjes zagen het op de tv al voorbij komen. En zeiden al van kijk mama dat is leuk. Als ik mijn nagels lak willen zij het ook meteen. Maar dat is dan met mijn nagellak. Een kindvriendelijke nagellak zou heel fijn zijn. En deze set ziet er ook nog eens superleuk uit. Ik doe heel graag mee voor mijn dochtertjes ❤❤

  • Super! Dit staat echt bovenaan het Verlanglijstje van mijn dochters!!
    Beiden dol op roze en glitters…
    Heerlijk dat getut 😉
    Thanks voor je test, hier zijn ze ook dol op lakken alleen dat wachten…

  • Annet Adema says:

    Onze dochter zou blauw maken met glitters. Blauw is haar lievelingskleur en de glitters horen er wel bij als je een meisje bent. Ze heeft de num noms nagellakmaker heel groot op haar verlanglijstje staan. Wat zou ik het ook leuk vinden om samen met haar heerlijk te tutten en zelf nagellak te maken.

  • Ik heb altijd m’n twijfels bij kindernagellak. Ze zijn zo plastic achtig en chemisch. Dus toen ik op allebei de verlanglijstjes van mijn dochter de Nagellakset van num nom zag staan, was ik niet enthousiast ?
    Maar nu ik je artikel heb gelezen, denk ik eindelijk een leuke kindernagellak en ruikt nog eens lekker ook!
    Ik win m graag! Ik denk dat ze dan voor de roze met glitters kiezen.

  • Jaaaa,onze meiden hebben hun zinnen gezet op deze nagellakmaker! Staat hoog op hun verlanglijstje aan de Sint. Grote kans dat we als eerste roze nagellak gaan maken, met twee meisjes-meisjes kan ik dat bijna met wel 100% zekerheid zeggen! 😉

  • Eefje Meesters says:

    Wauw! Wat een geweldige kans om deze te gekke nagellakmaker van Num noms te winnen! Mylla (6) is dol op nun noms én op nageltjes lakken! Helaas mag ze het niet te lang op, want voor karate is het belangrijk dat haar handjes mooi schoon zijn. Met ‘gewone’ kinder nagellak lukt dat meestal niet.
    Een kleur kiezen wordt nog moeilijk, roze en paars zijn haar lievelingskleuren, dus waarschijnlijk een van deze. Bedankt voor deze test, ik heb weer veel geleerd!

  • Ik denk dat we als eerste roze gaan maken, met glitters! Mijn kleine meid begint een echt meisje te worden en vindt ineens alles met roze en make-up interessant. Zo grappig, altijd een stoere bomenklimmer geweest en het draait langzaam om. Super leuk om dit voor haar te winnen!

  • OMG!!! Ik werd helemaal gek toen ik deze reclame voor het eerst zag. Dit lijkt me zooooo leuk! Ik doe zelf aan nailart en mijn kinderen zijn dat jaloers omdat ik hun nageltjes niet kan/wil doen (ik gebruik geen kindvriendelijke lak). Hoe tof zou het zijn als ik met de Num Noms hun nageltjes kan lakken. Eerst samen maken en daarna lekker tutten. Het lijkt me echt heel tof! En natuurlijk ga ik voor paars/roze met glitters. En vooruit, dan teken ik er met blauw nog een hartje op

  • Roze met glitters en felgroen want dat zijn de lievelingskleuren van dochter elise. die is echt gek op tutten en nagels lakken en num noms staan ook op haar lijstje en eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord maar deze nagellak-uitvoering vind ik wel erg leuk dus ik doe graag voor haar mee.

  • marij brand says:

    mijn dochtertje van 3 wilt heel graag mijn nagellak op maar ik heb ergens gelezen dat dit best gevaarlijk is.
    Dus wil graag kans maken op speciale nagellak voor kinderen.

    En dan vooral roze… zo prinses achtig mogelijk 😉

  • Super leuk en handig, die nagellak voor kleine prinsesjes! Mijn dochter Mia zou er heel blij mee zijn en met veel liefde nagellak maken. Waarschijnlijk zou ze streven naar een regenboog kleurtje, haha.
    Ik zou er ook heel blij mee zijn, dan heb ik eindelijk mijn nagellakken weer voor mezelf!

  • sylvana van der pijl says:

    wowww wat gaaf, wij willen graag parelmoer roze maken met deze set. of gifgroen is ook een leuke uitdaging.
    heel graag loten wij mee. groetjes ramona en sylvana

  • Wat een Top Test! Erg leuk om zo verschillende merken voorbij te zien komen. Ik maak dolgraag een kansje voor mijn lieve nichtje! Ze is gek op nagellak: dat wordt zeker weten roze mét glitters! Van haar moeder mag ze al gewone nagellak op, maar daar vind ik haar echt nog te jong voor. Zelf maak ik de omslag naar minder chemische nagellak. Hier wordt je toch Doldwaas Razend Enthousiast van: zelf je eigen nagellak maken en nog uitwasbaar ook! Waarom bestond dit in mijn kindertijd nog niet? 😉 Super Bedankt voor de Review Fleur & deze Gave Kans! 😀

  • Super leuk! Ik weet zeker dat de kleine dame er erg blij van wordt!
    Bij haar wordt de kleur natuurlijk roze, als prinsesje dar ze is 🙂
    Groetjes!

  • Claudia Diependaal says:

    Nou die Snails zou ik dus zo kopen zeg. Wat handig douchen en klaar. Ik doe heel erg graag mee. Echt weer een nuttige blog en een mooie winactie!

  • Wat een leuke winactie ik ken dit nog niet maar ik weet zeker dat mijn oppaskindje (een meisje van 8) hier erg blij mee zou zijn.
    Ze is altijd met nagellak bezig dus dit is net iets voor haar 🙂

  • Angela ten Ham says:

    ontzettend leuk voor mijn dochtertje om samen met haar beste vriendinnetje mee te spelen. Ik denk dat de dames voor roze en blauw zullen gaan. Met glitters natuurlijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.