Val de Cantobre

Voor het eerst slapen in een tent op RCN camping Val de Cantobre

Lange tijd hadden we nog geen plannen voor deze zomervakantie. Tot dat ik las over de Start2Camp Kampeertest. Gezinnen werden daarvoor gezocht om voor het eerst te gaan kamperen. Ondanks dat Papa’s Liefste en ik dat voor de kinderen wel hadden gedaan, hadden de meiden nog nooit in een tent geslapen. We werden uitgekozen als testgezin en daarmee begon ons kampeeravontuur op camping Val de Cantobre in Frankrijk.

Voor het eerst slapen in een tent op RCN camping Val de Cantobre

Kampeerspullen

Kamperen is niet zomaar een vakantie die je boekt en gaat. Om te kunnen gaan kamperen heb je een goede voorbereiding nodig. Naast je (zwem)kleding, toiletspullen en slippers, moet je ook zorgen voor je bed, tafel, stoel en keukengerei. Gelukkig kregen we een compleet kampeerpakket van de Decathlon mee, inclusief hun nieuwe tent; de Black & Fresh tent. Lees mijn blog over wat er precies in het kampeerpakket zat en wat wij er van vonden.

Val de Cantobre

Kamperen met RCN in Frankrijk

Met het kampeerpakket achterin de auto, reden we met de meiden naar Frankrijk. We mochten onze eerste kampeerervaring een weekje verblijven op een van de 8 RCN campings in Frankrijk. RCN zijn vakantieparken op de mooiste locaties in Frankrijk, maar ook in Nederland. Op de campings vind je niet alleen ruime kamperenplekken, maar ook compleet ingerichte accommodaties, zoals bungalows, chalets, vakantievilla’s, appartementen, stacaravans, safaritenten, lodges en andere speciale glampingaccommodaties. Op alle RCN-parken vind je vele faciliteiten en georganiseerde activiteiten voor jong en oud.

Camping Val de Cantobre

In het departement Aveyron vind je de RCN camping Val de Cantobre, midden tussen de bergen van het ongerepte natuurgebied Les Grands Causses. De camping heeft kampeerplekken op verschillende terrassen, allemaal met spectaculaire uitzichten over kalkstenen hoogvlaktes en beboste heuvels. De camping is niet al te groot en heeft ca 225 plekken met zowel kampeerplekken, safaritenten, chalets en luxe stacaravans. Wel moet je flinke kuitspieren hebben, want met het hoogte verschil moet je soms aardig klimmen om bij je tent te komen.

Faciliteiten op de camping

Val de Cantobre is een 4 sterren familie camping en dat is zeker terug te zien aan de faciliteiten op de camping. Het eerste wat opvalt is het grote zwembad met niet alleen een driedubbele glijbaan, maar zelfs een echte wildwaterbaan. In het zwembad vind je ook nog eens twee aparte peuterbaden. Er zijn ligbedjes (die niet om 5.00 al geclaimd worden) en altijd wel schaduw en zon te vinden aan de rand van het zwembad. In het zwembad worden ook activiteiten aangeboden zoals yoga, peuter/kleuter uurtje, aquagym en Fun2Dance door het animatieteam.

Het animatieteam zijn een paar zeer enthousiaste dames, waarvan de meeste ook Nederlands spreken. Zij organiseren om 10 uur de miniclub en vele andere leuke activiteiten voor de kinderen gedurende de dag. Daarnaast is er om 18 uur het Kruimelpad. Bij aankomst krijgen de kinderen een pas, waarin ze stickers kunnen sparen. Bij 5 stickers krijgen ze een mooi aandenken aan de camping. Ook is er een mogelijkheid om de campings mascottes Alex en hond Sammy te ontmoeten op het terras.

Andere activiteiten op de camping zijn mini- golf, een trampoline en meerdere tafeltennis-tafels. Regelmatig is er ’s avonds ook wat te beleven op het terras zoals live muziek, Got Talent Show, een wijnproeverij en een Pub Quiz.

Eten en drinken

Bij kamperen hoort ook koken op een gaspitje, BBQ of skottel braai bij je tent. Maar als je even geen zin hebt om te koken (omdat het vakantie is), kun je ook terecht in het restaurant op het terras. Hier vind je ook de supermarkt waar je ’s ochtends ook verse croissantjes, stokbrood en chocolade broodjes kunt krijgen. Wil je wel bij de tent eten, maar toch niet koken, er is ook de mogelijkheid om pizza’s en snacks (ook kroketten en frikandellen) en frites af te halen. Als toetje kun je altijd een ijsje halen of nog een drankje bij de bar.

WC, douchen en afwassen

Bij kamperen horen ook de douchehokjes, het WCblok en gezamelijk afwassen. Op camping Val de Cantobre hoef je niet met een WC rol over de camping. Het sanitairgebouw is schoon en heeft WC papier op elk toilet. De douchehokjes zijn lekker ruim en hebben naast de douche ook een wastafel met spiegel. De douches kun je bedienen met een paneel. Je kunt per keer 6 minuten douchen, maar deze ondertussen wel pauzeren. De warmte kun je helaas niet zelf kiezen, maar heeft een prima temperatuurtje. Voor de kleintjes is er een aparte ruimte in het midden van het sanitairgebouw. Hier vind je kinder WC’s, babybadjes, verhoogde douches en verlaagde wastafels. Ondanks dat het centrale sanitairgebouw geheel gerenoveerd is, waren er toch een aantal douches (met name bij de heren) die het niet deden.

Het afwassen was bij ons niet zo’n groot probleem. De meiden vonden dat zo leuk om te doen, dat ze zelfs hebben voorgesteld om thuis de wasmachine te verkopen.

Val de Cantobre

In de omgeving van Val de Cantobre

De camping ligt in het plaatsje Nant, een piepklein dorpje met een mooi dorpsplein met diverse terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Ook is er een park waar je kunt picknicken en in de zomer diverse activiteiten plaatsvinden. Op dinsdag is er een leuke markt op te bezoeken. Ga ook zeker even kijken bij het beekje en de grote muur met daar achter de moestuinen. Het is een mooie wandeling om te maken.

Het is zeker de moeite waard om af en toe de camping te verlaten en de omgeving te verkennen. Een ritje door de bergen brengt je naar de enorme brug van Millau, de grotten van Aven Armand, mooie bergdorpjes en gorges du Tarn. Hier kun je kanoën en mooie boottochtjes maken. Ook is er een plek om aasgieren te zien en een lamaboerderij. De omgeving heeft meerdere mooie routes om te rijden, langs de 5 tempeliersplaatsen. Voor meer tips voor uitjes in de omgeving kun je terecht bij de receptie. Daar vind je diverse flyers en informatieboekjes. Het personeel bij de receptie is zeer behulpzaam bij het maken van de boekingen.

Op ongeveer een uurtje rijden ben je in Montpolier en kun je daar naar het strand. Wij zijn nog een stukje verder gereden naar Salins d’ Aigues Mortes, waar je een echt roze meer kunt zien. Hier wordt zout gewonnen en verblijven in de zomer wel 10.000 flamingo’s. Grote kans dus dat je er eentje in het wild kunt spotten.

Wat vonden wij van het kamperen?

Mocht je mijn weekoverzichten van week 33 en week 34 al gelezen hebben, dan zal het zeker geen verrassing meer voor je zijn; wij hebben een heerlijke vakantie gehad op camping Val de Cantobre. De meiden hebben zich uren vermaakt in het zwembad en met het animatie team. De camping heeft verder ook alles om het je zo comfortabel mogelijk te maken. Het beklimmen van de steile weggetjes naar de tent was het enige ongemak. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam. Het kapotte kraantje en de elektriciteitspaal waren voor ons binnen 15 minuten gerepareerd door de eigenaar van de camping.

Val de Cantobre

Het was voor de kinderen fijn dat er veel Nederlandse gezinnen waren en er ook Nederlands personeel aanwezig was. Maar ook vindt je Engelse, Franse en Belgische gezinnen op de camping. De meiden willen volgend jaar zeker terug, maar dan (ook al is het kamperen goed bevallen) misschien toch liever in een huisje 😉

Ben jij deze zomer gaan kamperen of slaap je liever in een huisje?

Samenwerking
Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.