Bedank de Blogger

TAG | Bedank de Blogger

Afgelopen week vierde ik mijn eenjarig bestaan van mijn eenjarig bestaan van Mama’s Liefste. Bloggen lijkt misschien een eenzame bedoeling, maar het tegendeel is waar. Bloggers hebben onderling juist veel contact online, maar ook offline. Ik ben dus al heel wat mamabloggers tegengekomen en wat me erg opvalt, is dat ze onderling voor elkaar klaar staan met hulp en advies. Waar mijn blog nu is, had ik nooit kunnen bereiken zonder de hulp van de andere mamabloggers. Toen ik de Bedank de Blogger TAG tegenkwam, bedacht door Ramona van Kijk Mama!, leek het mij een leuke manier om een aantal bloggers te bedanken voor hun hulp.

Bedank de Blogger

Welke blogger(s) wil ik graag bedanken?

Omdat ik meerdere bloggers even in het zonnetje wil zetten, hou ik het dus niet bij een; in alfabetische volgorde wil ik graag de volgende bloggers bedanken

Waar heeft zij mij als blogger mee geholpen?

* Charlotte; aangezien ik zelf geen autorijd, is Charlotte altijd bereid om mij (en mijn meiden) een lift aan te bieden om naar een event te gaan. Heel gezellig natuurlijk om samen te reizen. De laatste keer stonden we enorm in de file, maar we hebben ons prima vermaakt.Lovely Charlotte
* Linda; ik zou eerlijk gezegd niet weten waar te beginnen. Voor Linda heb ik al een aantal gastblogs mogen schrijven en namens haar naar pers-events gaan. Als kleine blogger is het de manier om op plekken te komen, waarvoor je eigenlijk nog te klein bent. Maar juist door op dit soort events aanwezig te zijn, leer je andere bloggers kennen en kun jezelf introduceren bij de pr-bureau’s. Ideaal dus voor je netwerk. Maar Linda is ook de drijvende kracht achter de Facebook pagina Mama & Blogger en de site Bloggerslijst. Hier staat ze andere bloggers altijd bij met raad en daad.
* Marguerita; zoals ik al zei is netwerken als blogger een zeer belangrijk aspect. Magruerita kan dat als een van de beste. Ze is (nog) niet een van de grootste mamabloggers, maar heeft altijd wel de leukste samenwerkingen.
* Miriam; ik ben een nuchter type en dat is Miriam ook. Van haar heb ik geleerd dat de je dat als blogger ook zeker moet zijn. Het is daarom alijd fijn om even samen te sparren.

Op welke manier ging dat?

* Charlotte leerde ik kennen op een persevent van een luchtje. Het was voor mij een van de eerst events waar ik naar toe ging. We stonden aan hetzelfde tafeltje en zo raakte we gezellig aan de praat. We kwamen ook in dezelfde WhatsUp groepje terecht en zo spraken we vaker af voor events. Een paar manden terug gingen we samen ook bij een aantal PR bureau’s langs voor persdagen. Beide deden we dat voor de eerste keer en het was fijn om samen op pad te gaan.Mamaliefde
* Linda
zetten een oproepje op dat ze iemand zocht die voor haar naar de voorstellling voor de Wonderschool wilde zijn. Toevallig was Grote Zus daar op dat moment vol van, dus besloot ik er op te reageren. We mochten gaan en daarna volgden nog veel meer.   
* Marguerita
is de eerste bloggger die ik ‘in het wild’ tegen kwam. Ik was al een paar maanden bezig, maar was nog niet eerder een andere blogger tegen gekomen. In de bioscoop (waar we uiteindelijk maar een aflevering van de Power Puff Girls zagen) kwam ik haar tegen en spraken we elkaar kort. Daarna ben ik haar nog veel vaker tegengekomen. 
* Miriam
kende ik al wel via de social media, maar de eerste keer dat ik haar ontmoette was tijdens Meet the Blogger. Haar eerste worden waren dat ze zeer teleurgesteld in me was omdat ik haar niet getagd had, hahaha. Meteen een lekker nuchter binnenkomer. Nu zien we elkaar regelmatig en is alles vergeven.

Wat heeft het mij opgeleverd?

* Charlotte; gezellige ritjes in de auto en samen naar leuke events. Samen zijn we allebei nog niet heel groot in bloggersland en is het fijn om samen het pad van de ontdekking te bewandelen. Zo delen we onze ervaringen en nieuwe kennis. 
* Linda
deelde een tijdje terug mijn post over gezonde traktaties op school en waarom ik daar niet aan mee doe. Terwijl iedereen mopperde dat het algoritme van Facebook er voor zorg dat het bereik van je berichten steeds moeilijker wordt, schoot mijn bereik skyhigh! Dit zorgde meteen voor meer bezoekers op mijn blog.
*
Marguerita leert mij dat je als blogger je proactief moet zijn. Als je wat wilt bereiken, dan moet jezelf in de pen klimmen en je hoofd boven het maaiveld uitsteken. Haar Bloggersupdate van september vond ik dan ook zeer leerzaam. Nu is ze bezig met het opzetten van kleinschalige bloggerevents, waar ik natuurlijk hoop aan deel te kunnen gaan nemen.
* Miriam
 heeft me al een paar keer geholpen door met mij te tippen voor leuke events en samenwerkingspartners. Heel fijn, want er wordt nog wel eens geheimzinnig over gedaan, want uit een concurrentie-oogpunt wel te begrijpen is. Maar als kleine, beginnende blogger heb je soms iemand nodig die je een zetje in de goede richting geeft.

Hoe zou ik mijn relatie met deze blogger kunnen omschrijven?

Eigenlijk kan ik deze vraag voor alle 4 de bloggers wel beantwoorden. Met alle vier heb ik het afgelopen jaar een vriendschappelijke relatie opgebouwd. We komen elkaar tegen op events en kletsen dan gezellige bij. Het is altijd fijn als je naar een event gaat een paar bekende gezichten te zien. Ook zijn we lid van dezelfde WhatsApp groep en delen zo laatste updates over ons leven en blogs. Ze staan altijd klaar met advies en delen graag hun ervaringen, waar ik veel van heb geleerd en hoop ook nog veel van te leren in de toekomst.

Wat zijn in mijn ogen haar sterke kanten?

* Charlotte; is net als de naam van haar blog, very lovely. Ze heeft Ik zou natuurlijk eigenlijk moeten zeggen haar autorijkunsten, maar in de auto is ze niet altijd even lovely naar haar medeweggebruikers,
* Linda
is de grootste mamablogger in Nederland. Wat zij in 2 jaar tijd heeft bereikt met Mamaliefde is heel bijzonder en bewonderenswaardig. Het mooie aan Linda is dat ze heel graag ander wil helpen en dat ook belangeloos doet.
* Marguerita
; haar sterkste punt zijn haar netwerkskills. Ze laat zich ook niet snel uit het veld slaan, ook al heeft ze de laatste maanden wel wat tegenslagen gehad. Ze blogt erover, schud haar veren en gaat weer verder. 
* Miriam
; is zoals ik al eerder zijn, heerlijk eerlijk. Dit is ook zeker terug te lezen in haar blogs. De onderwerpen zijn niet altijd even vrolijk, maar ze weet daar altijd een mooie draai aan te geven.

Wat wil ik er verder nog over kwijt?

Tot slot wil ik ook graag Irene (Wij testen Het), Linda (Go or No Go) en Sharon (Moeders.nu) ook bedanken voor de gastblogs die ik voor hen heb mogen schrijven. Ik hoop dat het komende jaar ook zeker vaker voor jullie te mogen doen. Ook de mamabloggers uit de WhatsApp groep Mama & Blogger West en de To Blog of Not to Blog Ladies. Het is erg fijn om met jullie schaamteloos te praten over het bloggen en alles wat daarbij hoort. Ik hoop jullie allemaal ook snel in real life te mogen ontmoeten.

Instagram Winactie

Omdat de Winweek op Mama’s Liefste nog steeds loopt, ook vandaag een leuke winactie. Deze loopt alleen niet op mijn blog, maar op mijn Instagram account. Samen met 15 andere bloggers en shops hebben we een Kerst Giveaway Loop. Dit is vergelijkbaar met een bloghop, alleen wordt je steeds naar een andere Instagram account doorgestuurd. Op mijn account kun je kans maken op €15 shoptegoed bij Miepie.nl. Alweer? Jazeker! Het begint een beetje een traditie te worden om bij een hop of loop dit samen te doen met Miep-ie. Dus doe je weer mee?

Kerst Giveaway Loop

Spread the love

9 thoughts on “TAG | Bedank de Blogger

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.