TAG | Waar woont je huis

Waar je huis woontVandaag is het precies 1 jaar gelden dat we verhuisd zijn naar ons nieuwe huis. We hadden speciaal voor deze dag gekozen, omdat we namelijk toen ook precies 20 jaar(!) samen waren.
Een tijdje zag ik bij Meisje Eigenwijsje de TAG Waar Woont je Huis van Daily cup of Blablabla en Hare Maristeit voorbij komen. Het leek me dus leuk om op deze speciale dag deze TAG in te vullen

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik woon in Leiden. Niet geboren en getogen, maar wel de stad waar mijn hart ligt. Mijn jeugdjaren heb ik doorgebracht in een dorp onder de rook van Leiden. Toen ik naar de middelbare school ging, zijn we verhuisd naar Leiden. Mijn vader werkte in Leiden en was het forensen meer dan zat en zo hoefde ik niet kilometers naar school te fietsen.
Daarna ben ik altijd in Leiden blijven wonen, met een kleine onderbreking van een jaar High School in Australie en een paar maanden voor mijn stage in Ghana.
Koornbrug_Leiden13576817484_4586ae0257_k (1)

2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Ondanks dat ik niet echt een geboren en getogen Leidenaar ben, voel ik me dat wel! Toen ik al meer dan een half jaar in Australië woonde, stuurde mijn vader mij een carnavals CD op, met daarop het nummer ‘De Nederlandse Sterren Stralen Overal’ van de Leidse zanger Rubberen Robbie. Ik heb gelukkig nooit zo’n last van heimwee, maar toen ik dat nummer hoorde, wist is het zeker; Leiden is waar mijn hart ligt. Waarom? Ik hou van de mooie oude stad (Leiden is opgericht door de Romeinen) met veel grachten en ook belangrijk is dat de stad niet zo heel groot. Ik rij geen auto, maar op mijn (bak)fiets is alles snel bereikbaar.

Leiden ligt ook lekker centraal in de randstad, je bent zo in Amsterdam, Schiphol of Den Haag. Maar ook lekker dicht bij het strand en de zee. Heerlijk om daar lekker uit te zwaaien of bij zonsondergang nog even een hapje te eten.

cocktail-1042330_960_7203. Wil je hier blijven wonen?

Ja, er is eigenlijk niets wat me nog wil doen laten verhuizen. Wel naar een ander huis, als het maar binnen de grenzen van de stad valt. Toen we vorig jaar op zoek gingen naar een huis, hebben we ook gekeken in de randgemeenten, maar dat voelde toch niet goed.
Ooit hebben we wel overwogen om te emigreren naar Australië. En ik heb ook wel tegen mijn vriend gezegd dat als hij de optie krijgt om een paar jaar voor werk in het buitenland te moeten gaan wonen, dat ik daar zeker voor opensta. Als we daarna maar weer terugkeren naar Leiden.

australia-new-zealand-1415465-1600x10644. In wat voor een soort huis woon je?

We woonde hiervoor in een mooi jaren ’30 huis en dat heeft zeker mijn voorkeur. Ik hou van die bouwstijl, vind het knus en gezellig. Nu wonen we in een nieuwbouw (2008) huis. Daar is alles erg recht en hoekig. Ik heb daar erg aan moeten wennen. Geen scheven muren en handige hoekjes om dingen op te bergen. Ik denk dat dat ook wel zal blijven. Het grote voordeel is wel dat we nu bijnageen onderhoud hebben aan het huis. Het oude huis hebben we bijna helemaal opnieuw opgebouwd en daar bleef dus altijd werk in zitten. Nu met een druk gezin is dat bijna niet meer te combineren.

Verder wonen we in een hoekhuis, net als ons vorige huis. Heerlijk om maar aan een kant buren te hebben. Niet dat we daar last van hebben, maar voelt wat minder opgesloten. Een van de reden waarom we vielen op ons nieuwe huis is dat we aan de voorkant uitkijken op een lege straat en een groot bos er naast, lekker rustig, wijds en groen.

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Het allerleukste van Leiden is dat het een bruisende stad is. Er is altijd wel wat te doen en te beleven. Nooit saai dus. Ik ga er graag op uit met de kinderen of mijn vriendinnen. Het is een stad, dus heeft ook alle faciliteiten zoals musea, bioscopen, restaurants en leuke kroegjes. Mocht je ooit een dagje naar Leiden willen gaan, mail me gerust en ik vertel je waar naar toe te gaan.
Lees hier mijn blog over de leukste zomertips in Leiden.
zomertips in LeidenBij Leiden hoort ook 3 oktober, de dag waarom in 1574 Leiden werd bevrijd van de Spanjaarden. Elk jaar wordt dit uitgebreid gevierd met een grote kermis, de optocht en taptoe, ’s ochtends vroeg koraal zingen in net van der Werfpark en natuurlijk haring, witte brood en hutspot eten.Kermis_en_feest_Leidens_OntzetWaar ik ook van erg hou is het echte Leids. Dat herken je aan het zangerige, de rollende R en de rare uitspraken. Weet je bijvoorbeeld hoe ze in Leiden een kinderwagennoemen?
Een Larve-karrr, hahahaha.

Iets stoms kan ik eigenlijk niet zo snel bedenken. Graag zou ik een Zara of een Primark in de stad willen, telt dat ook?

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

De plaats is dus snel bedacht; Leiden! Liever zou ik in een jaren ’30 huis wonen, midden in het centrum met tuin en eigen garage. Ik geloof niet echt dat daar veel huizen zijn die aan die voorwaarden voldoen of dat ik daar het budget voor heb 🙂
Voor nu is ons huis perfect, veel ruimte, weinig onderhoud en een buurt dichtbij school en veel kinderen in de straat.

7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

Deze zomer is de hotspot in Leiden, De Buurt. Op een braakliggend terrein naast het station, is een klein mini-dorpje ontstaan. Achter een rij zeecontainers vind je er leuke winkeltjes, foodkraampjes, een bar, een theater, een sportveld en een strand. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, maar je kunt er dus ook heerlijk heen voor een drankje en om even de drukke stad te ontvluchten. De Buurt blijft nog tot half september en daarna zal er op de grond een nieuw groot gebouw oprijzen.
IMG_7262  IMG_7260 IMG_7259

Een andere hotspot, zeker ook met kinderen is de Tuin van de Smit. Aan de andere kant van het bos waar ik woon, is een groot park met daarin een heuse Polder Oase. Hier vindt je naast de herberg een leuk restaurant waar je lekker biologische en zelfgemaakte producten kunt eten. Er lopen geitjes, paarden, ezels, schapen en verschillende soorten kippen rond. Voor de kinderen is er een zandbak en schommels. Een heerlijk plekje om even te rust te komen.
Tuin van de SmitIk hoop dat je het leuk vond om wat meer te weten te komen over waar mijn huis woont. Wil je deze TAG ook invullen, neem hem gerust over, maar vergeet dan niet even de bedenkers Daily cup of Blablabla en Hare Maristeit erbij te vermelden.

Waar woon jij het liefste?

Spread the love

2 thoughts on “TAG | Waar woont je huis

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.