Dit is alweer de 10e winactie die ik deze week mag organiseren. Omdat ik afgelopen maanden 40 jaar ben geworden, leek het mij leuk om ook 40 winacties te regelen. Met deze erbij zitten we al op een kwart! Vanavond heb ik voor jullie het boek Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – Het duistere derde boek. Na het zien van de film jaren gelden ben ik groot fan geworden van Lemony Snickets. Dit boek is voor kinderen van 10+, maar zeker ook een aanrader voor iedereen die van mooie verhalen houdt. Doe daarom zeker mee en kijk ook nog even bij de overige winacties. Sommige verlopen namelijk morgen al!

Feestweken Mama's liefste 40 jaar Lemony Snickets afschuwelijke avonturen

Ik geloof niet dat ik de film Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events met Jim Careyin de bioscoop gezien heb, maar misschien gewoon een keertje op de TV. Daarvoor had ik nog nooit eerder van de serie Lemony Snickets gehoord. Deze serie van 13 boeken werden tussen 1999 en 2004 geschreven door Lemony Snicket (pseudoniem van Daniel Handler). Zelf heeft Lemony Snicket ook een rol in het verhaal als paranoïde schrijver die alle moeilijke woorden uitlegt. De boeken worden nu ook in het Nederlands uitgeven en de eerste 3 delen zijn beschikbaar.

Als je geen verhalen over orkanen, hongerige bloedzuigers en koude komkommersoep kunt verdragen, leg dit boek dan gauw weg!
– Lemony Snicket

Het verhaal 

Lemony Snickets afschuwelijke avonturen Het duistere derde boekDeze reeks vertelt de belevenissen van de weeskinderen Violet, Claus en Roosje Baudelaire, die na een brand hun ouders zijn verloren. De verwaande Graaf Olaf (in de film Jim Carrey), die steeds in een nieuwe vermomming opduikt, bedenkt honderd-en-een sluwe listen om het familiefortuin van de kinderen in handen te krijgen.

In Het duistere derde boek worden de kinderen ondergebracht bij tante Jozefien, een angstige vrouw met een passie voor grammatica, die aan het Melancholiameer woont. Maar er wacht hen nieuwe rampspoed in de vorm van een orkaan, vleesetende bloedzuigers en… graaf Olaf, die zich deze keer heeft vermomd als kapitein Nep.

ISBN 9789401450201 | Hardcover | 160 pagina’s | € 9,99 | Leeftijd: 10+

Onze ervaring

Wellicht denk je dat Lemony Snickets Afschuwelijke Avonturen Het duistere derde boek een heel spannend en erg eng boek is, maar dat is het zeker niet het geval. Oké spannend misschien wel een beetje, maar de manier waarop het geschreven is, is heel bloemrijk en schept een liefelijke wereld met een paar naargeestige figuren. De humor speelt daarbij een grootste rol, samen met heel veel fantasie. De ideale ingrediënten voor een mooi verhaal.

Omdat lezen bij Grote Zus nog niet een van haar grootste hobby’s is, totdat ze zich in een boek heeft vastgegrepen (zoals de Waanzinnige Boomhut en Dagboek van een Muts), hebben we eerst samen de serie gekeken op Netflix. Helaas is de film met Jim Carrey niet te zien op Netflix, maar de serie is ook echt een aanrader. Hij duurt alleen wat langer (8 afleveringen van een uur), maar ik kan hem iedereen aanraden, groot en klein. En als je net als wij er geen genoeg van kan krijgen – vanaf het einde van deze maand is ook serie 2 te zien op Netflix

Winactie #10 Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – het duistere derde boek is gesloten

61 Comments on Win #10 | Lemony Snickets afschuwelijke avonturen

 1. Super leuke winactie. Leek me heek griezelig voor kinderen. Ga de serie eens opzetten op netflix, ben best wel benieuwd. Vroeger las ik niet vaak, maar het boek elfenblauw is mij altijd bijgebleven. Spannend en mooie geschreven boek. Ook zeker een aanrader. 😉

 2. Dit lijkt mij een heel spannend boek en ik doe graag mee met deze winactie.
  Mijn oudste kleinkinderen vinden dit vast ook een spannend boek. Vooral mijn kleinzoon, die houdt wel van dit soort boeken.
  Is al weer een tijdje geleden, maar mijn favoriete boek was “Ilja de ganzenridder” en dat boek heb ik nog altijd.
  Ik volg op Bloglovin en waag maar weer eens een kansje.

 3. Dacht eerst dat t niets voor June zou zijn, tot ik las over dat het niet te spannend of eng is. Waag toch graag een kansje. Wil haar namelijk meer aan het lezen hebben en dit klinkt als iets waar ik zelf iig helemaal blij van was geworden als kind

 4. Ik ben eigenlijk nog helemaal niet bekend met deze boeken…. wel van gehoord maar nooit aan toe gekomen zeg maar. Ben dus wel nieuwsgierig en maak graag kans.
  Vroeger op de lagere school, tweede klas kreeg ik les van meester Stol en die las dan altijd in de GVR voor, geweldig met allerlei stemmetjes en zo en die vond ik toen erg spannend en leuk! Het heeft ervoor gezorgd dat ik, voordat ik überhaupt kinderen kreeg, het boek al voor ze in huis had 🙂

 5. ik doe graag mee aan deze actie. ikzelf vond als kinderboek de koning van katoren heel spannend.

  (ik volg op fb, twitter, instagram, bloglovin)

 6. De complete serie van “De Vijf” van Enid Blyton heb ik stuk gelezen. Ook “Pitty” en “De Dolle Tweeling” waren favoriet, maar “De Vijf” jemig ….. daar heb ik van genoten!

 7. Graag doe ik mee met deze winactie. Zelf heb ik altijd genoten van de boeken van Roald Dahl, bijvoorbeeld Daantje de wereldkampioen.

 8. Ik wil dit kado doen. Aan een schattig manneke die leert lezen. Ik wil hem graag verrassen.

  Ik vond vroeger van Dirk Bracke heel spannend

 9. Ooh deze zou ik heel graag winnen laatst las ik het boek giftig deze vond ik superspannend en de boeken van geronimo stilton vond ik vroeger ook geweldig zo veel avontuur 😉

 10. Ik vond heel vroeger Dolfje Weerwolfje heel spannend! Nu kan ik alleen maar bewondering hebben voor het verhaal hoe het geschreven is.

 11. Ik vond de reeks van kippenvel spannend maar ook zeker top dat zouden boekem zijn die zelf later ook aan je kinderen voor leest. Het het boek van matilda van roahld dael ook zo spannend dus ik doe heel graag mee

 12. Wat een leuke winactie!Ik doe graag mee. Op dit moment lees ik samen met mijn zoon de boeken van de Broederband. Zo kunnen we samen leuk praten over alles wat er in het boek gebeurd.

 13. Ik doe graag mee! ken de boeken niet, de film wel. Ik had een hele serie enge boeken, geloof dat het fear street heette maar weet het niet zeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.