Vanavond mag ik alweer de 20e winactie in verband met mijn 40e verjaardag online zetten. Het is daarom ook een hele speciale, die ik vanmiddag zelf ben gaan ophalen. In Amsterdam was namelijk de boekpresentatie van Johannes de Parkiet, in het mooie pakhuis waar de uitgeverij Rubinstein gevestigd is. De schrijver Mark Haayma kwam voorlezen en samen met illustrator Medy Oberendorff signeerde ze ook hun nieuwste voorleesboek. Ik heb er 2 extra laten signeren om te verloten.

Feestweken Mama's liefste 40 jaar Johannes de Parkiet

Vanmiddag verzamelde wij ons samen met vrienden en familie van Mark Haayema en Medy Oberendorff in het prachtige oude Amsterdams pakhuis van uitgeverij Rubinstein. Hier werd het 10e voorleesboek van Mark Haayema aan ons gepresenteerd, Johannes de Parkiet. De mooie tekeningen in het boek zijn gemaakt door Medy. Uiteraard waren beide aanwezig en Mark las persoonlijk het verhaal van Johannes de Parkiet aan ons voor. Na afloop mochten alle aanwezig kinderen nog opzoek naar de (paas)eieren van Johannes en werd de boeken persoonlijk gesigneerd door Mark en Medy.

  

Het verhaal van Johannes de Parkiet – over rare vogels met vreemde veren

Gijs heeft een prachtig vogelverblijf gebouwd, van gaas en hout. De volière heeft ruimte genoeg voor wel honderd vogels. Minstens. Maar zoveel heeft hij er niet. Nog niet. Hij heeft er eentje. Geen eendje, maar een parkiet. Johannes de parkiet. Johannes raakt snel gewend aan zijn nieuwe verblijf. Maar dan komen er nieuwe vogels ‘zijn’ volière bewonen. Johannes vindt het allemaal maar niks! Zal hij hier ook aan kunnen wennen of is een vriendschap met deze vreemde vogels onmogelijk?

Johannes de parkiet is gekozen tot een van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2018, met als thema ‘Vriendschap – Kom erbij!’

Winactie #20 | 2x Gesigneerd voorleesboek Johannes de Parkiet is geslotenJohannes de Parkiet

Samenwerking

72 Comments on Win #20 | Johannes de Parkiet – Over rare vogels met vreemde veren

 1. Ik doe graag mee. Ik doe mee voor mijn overbuurmeisje roos. Zij had een blauwe parkiet. Blue. Helaas is deze overleden 6 maanden terug. Maar nog steeds is ze verdrietig. Hopelijk kan mijn dochter haar vriendin hiermee opvrolijken en heeft ze nog een herinnering aan blue. Mooi vriendschapskado

 2. Onze tuin zit altijd vol vogels, maar dat komt omdat wij – zeker met dit weer – flink voeren. Er zit van alles tussen, pimpelmeesjes, koolmeesjes, musjes, kauwtjes, lijsters, eksters, spreeuwen en een enkele zeemeeuw. Iedere vogel is welkom. Maar het liefste zien wij de merel. Waarom? Door een ziekte afgelopen zomer / herfst zijn er niet zo veel meer. Wij merken echt dat 70% van de populatie verdwenen is. Echt heel jammer, want ze zingen zo mooi. Wij hebben gelukkig 2 koppeltjes gezien, dus hopelijk zien wij in mei / juni een aantal kleintjes.

 3. In onze tuin komt regelmatig een groene specht langs. En daar ben ik echt fan van.
  Als ik hem (of misschien is het een ‘haar’) zie, verschijnt er meteen een glimlach op m’n gezicht. Snel, maar stilletjes, roep ik m’n kids en samen kijken we dan naar onze groene specht.
  Met plezier wagen we ook een kansje om dit leuke boek te winnen.

 4. Wat een leuk boek.
  Lezen doen de oudste kleinkinderen graag .
  Maar voorlezen uit dit leuke boek dat zal ze ook wel bevallen.
  Graag doe ik mee en volg op Bloglovin.

 5. Ik doe graag mee voor mijn dochter. Wij hebben een aantal parkieten in huis en dat is reuze gezellig! Het liefst zie ik papegaaien in de vrije natuur, zo bijzonder!

 6. Ik loot ook graag mee voor Johannes de Parkiet. Mijn favoriete vogels zijn musjes. Ik volg je via Facebook, Twitter en Instagram.

 7. De voorkant lijkt precies op onze vroegere parkiet en benieuwd naar het verhaal. Parkieten vinden wij gezellige kletsers dus doen mee voor dit leuke idee 👍🏻😉🎁🎉

 8. Wat een mooie illustraties heeft dit boek ook. Klinkt erg leuk om uit voor te lezen. Lievelingsvogels van Liselotte is de eend en de uil.,

 9. Het liefst zie ik roodborstjes of koolmeesjes. Die zitten in mijn tuin. Ik vind het heerlijk om gewoon even te gaan zitten en naar de vogeltjes te kijken.
  Naar dit boek ben ik erg benieuwd. Ik doe graag mee.

 10. Wat een leuke actie! Ik waag graag een gokje voor Ties. Hij vindt roodborstjes leuke vogels, met name als ze in de tuin aan vetbolletjes komen knabbelen.

 11. Het liefste zie ik de vogels bij ons in de tuin. Merels, musjes en het prachtige roodborstje. Sinds kort hebben we een specht in de tuin. Prachtig om te zien.

 12. Wat een leuk kinderboek lijkt me dit. Heerlijk om voor te lezen! Mijn favoriete vogels zijn roodborstjes. Zo prachtig gekleurd voorzichtig scharrelend op de grond, een wonder der natuur.

 13. De vogels in onze tuin zijn zo leuk. Gisteren kwamen er een vader en een moeder specht op visite. Stil genieten is dat. Voor de winter maken we altijd een vogeltafel. Laat ik zeggen een restaurant voor alle liefhebbers. Ze hoeven niet eens te reserveren. Ze zijn allemaal welkom. Ook de duiven en de kraaien. Ook zij hebben honger. Nu we naar de lente gaan komen de jonkies van de vorige lente kijken of er een mooi huisje voor ze leegstaat, zodat ze daar hun kinderen kunnen krijgen en verzorgen. Kortom een drukte van jewelste het hele jaar door.

 14. Ik loot graag mee. Ik vind alle vogels mooi maar de steenuil is mijn favoriet omdat we jarenlang een steenuilennest in de tuin gehad hebben en ook de steenuilenkuikens groot heb zien worden.

 15. Ik doe graag mee. Vinden mijn jongens vast geweldig. Toevallig liet ik mijn jongste zoon gisteren ‘Twiedeltwiet ik ben een kanariepiet’ van André van Duin op Youtube zien. Hij kwam niet meer bij van het lachen. Zelf vind ik de toekan een prachtige vogel.

 16. Wat een leuk boek! En wij zijn best bezig met vogels. Ik ben zelf heel dol op van die koerduifjes (ik weet niet hoe ze in het echt heten. Het zijn van die lichtbruine duifjes met kleine, scherpe streepjes op hun borstje).

 17. Wat lijkt me dit een geweldig boek. Zelf vind ik alle volgens prachtig om te zien, maar geen bijzonder fan. Mijn vader daarentegen is dol op vogels. Mocht ik dit boekje winnen, dan geef ik het aan hem. Kan hij als opa zijn kleinzoon voorlezen uit dit boekje!

 18. ik zie het liefst Toekans want dat betekent dan hopelijk dat ik in de Tropen ben, waar ik een aantal jaren heb gewoond en waar ik vaak aan denk.
  Dusss ik waag graag een kansje want het lijkt me een super leuk boek!

 19. Dat ziet er erg mooi uit! Hier kijken we uit ons keukenraam naar de voedertafel voor de vogeltjes…en dan vinden we het roodborstje toch het mooist! Maar de Merel en de Koolmeesjes zijn ook best lief;) Nu nog Johannes erbij haha

 20. Leuk! Vogels zijn altijd goed. Zo doen we elk jaar vrolijk mee met de nationale vogelteldag. Het winterkoninkje vind ik erg schattig

 21. Heel graag zou ik dit boek winnen voor mijn eigen mannetje Gijs en alle kinderen in mijn klas. Wij wonen buitenaf en zien veel vogels om ons huis. De reiger is hier wel favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.