Vaak denken wij vrouwen dat mannen het maar makkelijk hebben wat betreft hun kleding. Ze pakken een broek en t-shirt van bovenop de stapel, schoenen aan en klaar om de deur uit te gaan. Toch zijn er ook voor mannen verschillende do & don’ts wat betreft hun kleding. Vandaag een paar daar van op een rijtje.

Fashion Do's & Don'ts voor mannen

DON’T; witte sokken

Ik denk dat deze modeflatter van mannen vrijwel bij elke vrouw de rillingen over haar rug laat lopen. Een paar witte sokken – of nog erger sportsokken – onder een net pak of nette broek. Eigenlijk kunnen witte sokken alleen maar in sportschoenen, in de sportschool. Maar toch las ik in het AD een tijdje terug dat de witte sok een comeback maakt. De witte sok zou weer mogen als je hem ook opvallend draagt met een leuk randje of printje Tijdens de Amsterdam Fashion week kreeg zelfs ik een paar bij de Lidl modeshow met daarop het Lidl Logo. Heel eerlijk moest ik er ook wel om lachen, al zie ik ze mijn vriend nog niet dragen.

Door Mykola Komarovskyy – Shuterstock

DO; Strijkvrije overhemden

Wanneer je een overhemd draagt hoort deze altijd gestreken te zijn. Helaas hebben we niet altijd de tijd om een overhemd eerst netjes te strijken als deze uit de wasmachine komt. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer merken die strijkvrije overhemden hebben. De strijkvrije stof is vaak ook 100% katoen wat ook meteen huidvriendelijk is, ademend en maximale vochtopname heeft. Het een strijkvrije overhemd grijp je nooit mis.

DON’T; T-shirt onder je overhemd

Vaak dragen mannen onder hun overhemd een T-shirt, maar eigen zou je dit moeten laten. Een T-shirt is namelijk helemaal niet ontworpen om onder een overhemd te dragen. Door de pasvorm van een T-shirt vaak niet nauwsluitend is, ziet het er snel rommelig uit. Kies liever voor een onderhemd of draag iets voor over je overhemd als het koud is. Mocht de keuze voor een t-shirt zijn om zweet of het doorschijnen van het overhemd, koop dat liever een beter (honderd procent katoenen) overhemd.

Door igorstevanovic – Shutterstock

Lees ook; Hoe draag je een overhemd op de juiste manier

DO; Zelfde kleur riem als schoenen

Eigenlijk is dit een hele makkelijke regel om te onthouden. Wanneer je een riem draagt, zorg dan dat deze in zoveel mogelijk dezelfde kleur heeft als je schoenen. Aangezien de meeste mannen bruine of zwarte schoenen dragen, hoort er in elke mannen kast tenminste ook 2 kleuren riemen te hangen. Wil je het nog verder doortrekken, zorg dan ook dat je horlogebandje matcht. 

Door Still AB -Shutterstock

Welke kleding DON’T vind jij voor mannen echt niet kunnen?

Samenwerking

11 Comments on Fashion Do & Don’ts voor mannen

  1. Die witte sokken ja, haha verschrikkelijk. De man draagt hier ook graag strijkvrije overhemden ( en ik vind dit ook fijn :)) maar hier dus wel een shirt onder de overhemden ivm zweten, maar dan wel strakke hemden die je niet ziet zitten.

  2. Driekwart broeken! Een grote NO NO! En om die witte sokken moet ik eigenlijk wel lachen. Op festivals zie ik de jonkies er mee lopen en vind het er grappig uit zien haha. Deze trend zal binnenkort overgaan denk ik!

  3. Witte sokken kunnen indd gewoon echt niet hahaha. Een shirt onder een overhemd vind ik ook echt niet kunnen. Een exvriendje deed dat altijd en echt ik vond het vreselijk

  4. Sokken in sandalen en afritsbroeken. Wat de witte sok betreft vind ik het bij jongere jongens/mannen dan wel weer staan. Maar dat is misschien gewoon het totaalplaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.