Eerder deze week schreef ik al een blog over het alleen naar school laten fietsen van je kinderen. Je kind zelfstandig laten fietsen is namelijk een grote stap. Laat staan in het donker of bij weer met slecht zicht! HEMA en Veilig Verkeer Nederland herkennen dit dilemma maar al te goed en willen ouders nu helpen met dit ‘loslaten’. Vanaf volgende week lanceert de HEMA met een nieuwe Be Seen collectie. Deze bestaat uit kinderkleding en accessoires met reflectoren, zodat ze extra goed zichtbaar zijn in het verkeer. Woensdag was de lancering in het NEMO museum en wij mochten alvast een  kijkje nemen.

BE SEEN Collectieby HEMA

De meeste kinderen gaan tussen hun 9e en 11e jaar zelfstandig fietsen. Eerst naar school en na schooltijd naar vriendjes, vriendinnetjes, naar de sportclub of naar muziekles. Voor kinderen is het veiliger wanneer zij veel oefenen en dus veel ervaring in het verkeer opdoen, maar hun ouders vinden het ‘los laten’ erg lastig. Omdat het zo belangrijk is willen Veilig Verkeer Nederland en HEMA de ouders daarbij helpen.

HEMA Regenjaszie

BE SEEN collectie by HEMA

Vorig jaar kwam de HEMA al met het ‘regenjaszie’ op de markt. Het regenjas had een een reflecterend dessin en was een groot succes. Niet alleen een vrolijke regenjas, maar hij zorgde er ook nog eens voor extra zichtbaarheid op donkere dagen. Veilig Verkeer Nederland was ook blij met deze regenjas. Uit een onderzoek dat zij deden onder 400 ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud, bleek de helft van deze ouders het niet genoeg te vinden wanneer hun kinderen alleen de standaard verlichting op hun fiets hebben. Reflectie in of op de kleding zou daar iets aan kunnen toe voegen. Maar liefst 39% van de ouders zou zijn of haar kind eerder in het donker laten fietsen wanneer het reflecterende kleding draagt.

    

Veilig Verkeer Nederland en HEMA bedachten daarom samen een oplossing die het best aangeduid kan worden als ‘Verkeersveiligheid op z’n leukst’. Namelijk simpelweg door het integreren van reflectie in de kinderkleding en accessoires. De nieuwe Be Seen collectie kwam zo tot stand. Rugzakken, jassen, handschoenen, mutsen, regenlaarzen en paraplu’s, allemaal voorzien van leuke reflecterende prints zullen vanaf volgende week in de winkels te vinden zijn.

    

De nieuwe collectie van de HEMA zal vanaf volgende week verkrijgbaar in de winkels en online. Ik denk dat het een groot succes zal worden, dus wees er snel bij. Zeker de regenlaarsjes, want die hebben ook nog eens lampjes in de zolen die oplichten bij het lopen en stampen in de plassen. En voor de mama’s zijn er ook leuke handschoenen en paraplu’s verkrijgbaar.

Hoe zorg jij dat jij goed zichtbaar bent in het verkeer?

 

 

21 Comments on BE SEEN met de nieuwe HEMA accessoires in het verkeer

  1. Wat goed dat ze hier aandenken! Ik ga binnenkort even kijken voor mijn dochter, als zij op de fiets naar school gaat moet ze natuurlijk wel goed te zien zijn (nu het toch herfst begint te worden) x

  2. Volgens mij heb ik die gele regenjas inderdaad eerder voorbij zien komen. Heel handig, extra veilig en het staat nog leuk ook. Wat een slimme campagne van Veilig Verkeer Nederland en Hema.

  3. Wat geweldig zeg! Vooral ook nu het weer vroeger donker wordt en later licht. Mijn moeder heeft het makkelijk gehad. De lagere school was aan het einde van de straat. Ik hoefde daar alleen nog maar over te steken in een niet zo drukke straat. Dus ik denk dat dat loslaten vrij makkelijk ging. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.