Afgelopen vrijdag was het Warmetruiendag. Op deze dag vraagt Greenchoise aandacht voor de energieverspilling in Nederland. Bij de meiden op school ging de verwarming een paar graden lager en mochten alle kinderen in hun mooiste (gebreide) trui naar school komen. Omdat ik zelf dit ook een erg goed initiatief vind, geef ik je een paar leuke truien-tips.

Warme trui dag

Warmetruiendag

Vrijdag 2 februari werd alweer voor de 12e keer Warmetruiendag georganiseerd. Deze vrijdag wordt jaarlijks op of rond 16 februari georganiseerd. Op die dag ging namelijk Kyotoprotocol, het eerste wereldwijde klimaatverdrag, inwerking.  Klimaatverbond Nederland is de Nederlandse initiatiefnemer van Warmetruiendag; zij organiseert deze actie sinds 2007. Sinds 2013 organiseren Greenchoice en Klimaatverbond Nederland deze nationale energiebesparingsactie samen onder het motto ‘de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!’. De campagne loopt dit jaar van 10 oktober 2017 -de Dag van de Duurzaamheid- tot en met Warmetruiendag, dit jaar op vrijdag 2 februari 2018.

Al bijna 2 miljoen mensen hebben hieraan mee gedaan. Waaronder ook bekende deelnemers zijn bijvoorbeeld Prinses Laurentien, de NS, meteorologe en presentatrice Helga van Leur, Donald Duck, de provincie Groningen, Waterschap Rivierenland, de Erasmus Universiteit, gemeente Haarlem, en (basis)scholen in het hele land.

Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie – en dus 6% CO2 – per graad!

Zoek je mooiste trui uit

Op de Warmetruiendag kun je natuurlijk kiezen voor de mooiste trui in je kast. Misschien is het een extra dikke, of hele oude of juist een goed excuus om de gebreide trui van oma eens aan te doen. Ik ging voor je alvast even online shoppen bij Olliewood en vond deze inspiratievoorbeelden voor je.

Roze en dierenprint voor de meiden

Stones and Bones IJsberen Trui Moodstreet Honden Trui Stones and Bones Tijger Trui

Als mijn meiden een nieuwe trui mogen kiezen, dan zou het zeker een van deze zijn. IJsberen (Stones and Bones van €54,95 voor €32,97) is natuurlijk wel heel toepasselijk op deze ‘koude dag’. De trui met de hondjes (Moodstreet van €44,95 voor €26,97) is gewoon te schattig en die met de tijger (AO76 €49,90) lekker stoer

Colorfull met stoere teksten

Penn & Ink Thankful  Tumble n Dry groenTumble n Dry geel

Voor de stoere heren en dames, vond ik ook deze mooi kleurvolle truien met testen. Misschien wel toepasselijk om de tekst Thankfull (Penn&Ink €69,95) te dragen op deze dag of misschien wat sceptischer met mijn eigen lijfspreek Expect Nothing (Tumble ’n Dry €54,99). De gele vond ik zelf ook wel grappig (Tumble ‘N Dry €44,99)

 

Sweatjurk

quasi- geelStones and Bones hertjes

De gele sweatjurk (Quapi van €44,95 voor €26,97) is momenteel de lievelingsjurk van mijn dochter en word denk ik hier vrijdag uit de kast getrokken. Een sweatjurk is natuurlijk ook een leuk alternatief als je toch liever een jurk wilt dragen op vrijdag. Wat dacht je anders van de sweatjurk met hartjes (SNURK van €49,95 voor €34,97) of die met hertjes (Stones and Bones van €59,95 voor €35,97)

Heb jij mee gedaan aan Warmetruiendag?

Advertenties

28 Comments on Warmetruiendag – hier vind je de leukste truien op een rijtje

  1. Ik houd van oversized sweaters, vooral die van Colourful Rebel en Catwalk Junkie, niet van wol, daar krijg ik letterlijk de kriebels van. Voor mij dus iedere dag’warme truien’dag ; )

  2. Ik hou van warme truien! 🙂 Voor mezelf en ook voor mijn zoontje. En dan het liefst een sportief sweater model zoals bovenstaande. 🙂 Tijdens de winterdagen is het wat mij betreft iedere dag warme truien dag!

  3. Warme truien….. O ik ben er zo gek op! Heerlijk! Lekker op de bank in een wollen jurk of trui. Dit is toch wel iets waardoor ik gek ben op de winter. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gekker op de zomer. Maar zo’n trui maakt de winter zeker de moeite waard!

  4. Ai, echt waar? Was dat gisteren? Daar had ik wel aan mee mogen doen. Want ik heb het de hele dag koud gehad. Voelde mij heel kikkerig en vandaag helaas ook wat ziekjes. Nu weet ik niet of die dikke trui dat had voorkomen, maar ik had mij er zeker wel prettiger bij gevoeld. Maar ik haal het vandaag in. Met dik vest en dekentje liggen op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.