Afgelopen donderdagavond mochten Lisette Schrijft en ik verslag doen van de premiere van de film Pestkop in het VUE in Hilversum. Geheel gekleed volgens de dresscode Tenue de Ville mochten wij samen met de andere fotografen en Shownieuws langs de rode loper staan om de cast en bezoekende BN’er te fotograferen. Lees hier het verslag en maak kans op een van de DVD’s.

Premiere Pestkop

Het onderwerp van de film Pesten is geen licht onderwerp. Pesten komt helaas overal voor, op school, de werkvloer en zelfs in de verpleeghuizen. Natuurlijk kan een geintje naar elkaar best, maar zoals Thomas Acda (de vader van Janneke) terecht opmerkt is er een groot verschil tussen pesten en plagen. Wanneer beide partijen kunnen lachen om de grap is het plagen en als er een het niet leuk vind, is het pesten.

Een mooi verschil daarin zag je deze week nog op in de media. Waar Janny van der Heijden in Heel Holland bakt heel hard moet lachen om de flauwe grapjes van Andre van Duin, gingen de Holland Next Topmodels te ver door kandidaat Bonita buiten te sluiten van de groep en gemene dingen over haar te zeggen. Het is belangrijk dit verschil goed duidelijk te maken al op jonge leeftijd. Deze film zou daarbij een goede bijdrage kunnen leveren door hem te tonen op middelbare scholen ( Kijkwijzer 12), waarna de leerlingen het gesprek erover met elkaar kunnen aangaan.

Het verhaal

Danny (Roan van Dam) is een scholier die vanwege zijn geesteszieke moeder thuis weinig aandacht krijgt. Hij is liever op school waar hij erg populair is maar ook bekend staat als grote pester. Zijn voornaamste slachtoffer is Suus (Tara Hetharia), een lesbisch klasgenootje dat veel problemen ondervindt door haar geaardheid.

Ze blijkt telkens een makkelijk slachtoffer voor Danny. Wanneer Danny door zijn vriendin Janneke (Sietske van der Bijl) wordt overgehaald om een sessie bij een waarzegster (Pamela Teves) te doen krijgt hij een blik in zijn toekomst. Hij kijkt vooruit op een lugubere situatie die in het verschiet ligt, dat wraak lijkt te zijn voor zijn pestgedrag…


Producenten: Jaro Gevers & Vivian Sandee
Scenario: Sjoerd de Bont & Jeroen van der Zee
Taal: Nederlands
Speelduur: 90 minuten
Regie: Sjoerd de Bont
Cast: Roan van Dam, Maaike Bakker, Tara Hetharia, Pamela Teves, Priscilla Knetemann, Ricardo Blei, Marleen Maathuis, Koert-Jan de Bruijn, Sietske van der Bijl, Inge Ipenburg, Sanne Gloria Verboom, Thomas Acda, Frits Sissing, Rein van Duivenboden en Olivier Herter
Muziek: Tim Janssens
Genre:Nederlandse Film, Thriller, Jeugdfilm
KijkwijzerKijkwijzer 12 Kijkwijzer g Kijkwijzer a
Meer informatie: www.pestkopdefilm.nl

De film Pestkop is vanaf nu te zien op iTunes, Videoland en Pathe Thuis en verkrijgbaar op DVD

Wat vonden wij er van?

De film Pestkop neemt je vanaf het begin al meteen mee en laat je niet meer los. De blik in zijn toekomst van Danny is niet al te best. Hij en zijn medeplichtigen worden geconfronteerd met de gevolgen van hun pesterijen en de veroordeling is niet al te rooskleurig. Ook al worden er geen enge beelden vertoon, de suggesties van de straffen liegen er niet om. Voor mijn dochters is de film daardoor nog veel te eng en is het kijkadvies van Kijkwijzer 12 ook terecht. Maar voor de oudere kinderen zeker een aanrader om te gaan zien en zich bewust te worden van wat pesten kan aanrichten.

De Rode loper

(vlnr Inge van Ipenburg, Maaike Bakker, Tara Hetharia, Richard Spijkers, Marleen Mathews, Roan van Dam, Sietske van der Bijl en Koert-Jan de Bruijn)

De Cast

Deze diashow vereist JavaScript.

De aanwezige BN’er 

Deze diashow vereist JavaScript.

Winactie 2x DVD Pestkop is gesloten

Gefeliciteerd

Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Doe ook mee met een van de andere winacties op Mama’s Liefste

Flow Nidal rookmelders voor op de kinderkamer

54 Comments on De film Pestkop | Premiere & Rode Loper

 1. Super benieuwd naar! Ik ben nooit gepest ofzo maar het lijkt me gewoon een heerlijke film om naar te kijken met een heftig onderwerp.

 2. Ik doe graag mee voor mijn kleinkinderen, omdat pesten op het moment erg actueel is.
  En ik vind dat ze deze film moeten zien.
  Ik volg je op bloglovin en waag een kansje.

 3. Mijn zoon zit net 6 weken op de middelbare school en gisteren kregen alle ouders deze mail met oa:
  We zijn erg geschrokken van de manier waarop de leerlingen met elkaar omgaan.
  Er wordt gepest op meerdere manieren. Briefjes door de klas met teksten als “kutwijf”, “ik haat haar ook”, “kutneger”, “bosaap” en “wtf oprotten met je lelijke hoofd” zijn ingenomen en het is niet duidelijk wie wat geschreven heeft. Er wordt tijdens de les of in de pauze gescholden, geroddeld, gestoeid/gevochten en er heerst een hele nare sfeer in de whatsappgroep die zij samen met 1A hadden.
  Er werd gedreigd met “ik haal mijn vrienden uit de 4e erbij (inclusief messen-emoticons)”, “houd je bek” en er werden leerlingen uit de groep gegooid en dus buitengesloten.
  Tijdens veel lessen zijn de leerlingen erg druk, ongehoorzaam en merk je dat er allerlei onderlinge irritaties en ruzietjes zijn. Dit is voor zowel de leerlingen als voor de docenten erg storend, vervelend en vermoeiend.
  Ze gaan nu maatregelen nemen en ik zou graag mijn zoon naar deze film mee willen nemen.
  De film Spijt maakte destijds ook veel indruk op me.

 4. Deze film lijkt een heel andere sfeer te hebben dan de films zoals ‘spijt’. duisterder. Ik vind het een goed punt van de filmmakers om de consequenties te laten zien van het pesten en dat je er echt niet zomaar mee wegkomt. Denk dat ik hem in de bios wel ga kijken.

 5. Een film om met het hele gezin te kijken. Een zeer belangrijk onderwerp. Vroeger zelf veel gepest. En nu ikzelf kinderen heb wil ik hen er op voorbereiden.

 6. Ik doe heel erg graag mee met deze goede actie want ik ben erg benieuwd naar de film en wanneer mijn zoontje er oud genoeg voor is laat ik de film aan hem zien zodat hij weet dat pesten nooit goed is.

 7. Leuk! Ik doe graag mee! Ik werk als Intern Begeleider op een basisschool en helaas komt pesten overal nog veel te vaak voor. Ik zou deze film daarom graag winnen, zodat de leerkrachten op ‘mijn’ school de DVD kunnen kijken met de kinderen en het gesprek over pesten op een gemakkelijke manier weer aan kunnen gaan.

 8. deze film zou ik zo super graag willen zien aangezien ik zelf vroeger ook erg gepest ben het trauma wat je hierbij oploopt is levenslang…

 9. Ik zou hem graag jet mijn pubers en hun vrienden willen bekijken. Spijt hebben we ook gekeken. Pfff zeg. Wat een heftige film.

 10. Wat zou ik graag deze film willen winnen… ik geef les in groep 7/8 en daar komt helaas regelmatig het onderwerp naar voren. Deze film zou een mooi onderdeel kunnen zijn van de lessen SEO.

 11. Dit onderwerp is heel belangrijk om bespreekbaar te maken. Door middel van een film is de drempel een stuk lager. Zou graag kans maken op deze dvd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.