Nog een paar dagen en dan zitten we allemaal weer aan de kerstdiner. Sommige zullen gaan gourmetten, andere hebben een uitgebreid 7-gangen diner voorbereid. Zelf ben ik zo’n keukenprinses, dus ik denk dat we zullen gaan voor iets simpels. Een tijdje terug kreeg ik de vraag wat het meest memorable kerstdiner was, dat ik ooit heb gehad. Daar hoefde ik niet zo heel erg lang over na te denken; namelijk het Toetjes-kerstdiner!

Het Toetjes KerstdinerOm eerlijk te zijn heb ik er nog helemaal niet over nagedacht wat wij zullen gaan eten deze kerst, laat staan dat er al boodschappen zijn gedaan. Een 7-gangen diner gaat het zeker niet worden. We blijven met kerst gewoon thuis met z’n viertjes. Mogelijk dat we op een avond onze vrienden en mijn vader te eten krijgen en dan gaan gourmetten of BBQ-en. Maar voor de andere kerstdag is de menukaart nog leeg…. Ik denk dat ik daarom maar eens een herhaling van het Toetjes Kerstdiner in de groep ga gooien 😉

Het Toetjes-Kerstdiner

Elk jaar werden wij bij onze oma uitgenodigd voor het herfstlunch bij haar in de serviceflat. Daar werd altijd heerlijk gekookt, maar we keken toch allemaal uit naar het toetjes buffet. Daar stond dan zoveel keuzes aan lekkers, dat je eigenlijk alweer spijt had van alles wat je ervoor gegeten had. Hoe lekker het ook was geweest. Zo ontstond het idee om een keer een diner te organiseren waarbij we dan ook alleen maar toetjes zouden eten. Kerst was daar de uitlezen datum voor en zo stond er bij ons een jaar alleen maar nagerechten op het menu!

Toetjes-diner

De menukaart

Omdat er zoveel verschillende keuzes zijn op het gebied van toetjes, kun je er makkelijk een tafel mee vullen, zonder dat het alleen maar van hetzelfde is. Zo waren er verschillende soorten ijs en pudding, maar ook taart en heuse chocolade fontein. Eigenlijk wilde ik ook nog een suikerspin machine zoals ik die online had gevonden (hover here), maar die bewaar ik voor een volgende keer.

Om toch niet alleen maar zoetigheid op tafel te hebben was er ook een grote kaasplank met stroop en chutney. En om het toch ook een beetje gezond te houden, was er een hele grote fruitsalade.

Je zult snappen dat dit een kerstdiner was om nooit te vergeten en een diepe indruk heeft gemaakt op mij als kind. Ik denk dat we het dit jaar maar eens gaan herhalen. Op 1 januari ga ik wel weer op dieet 😉

Wat is jouw lievelings toetje met kerst?

Foto’s; Shutterstock

43 Comments on Kerstdiner Tip; het Toetjes Kerstdiner

  1. Soms is het inderdaad handig als je wet wat het toetje is. Dan kun je er alvast tijdens het diner rekening mee houden. Ik vind een toetjesbuffet een leuk idee. Zeker als je met een grote groep mensen bent.

  2. O wat heerlijk. En wat een super goed idee! Wanneer ik in Las Vegas ben ( ik moet eerlijk zeggen dat ik dit een beetje erg leuk vind en er dus vaker kom ;)) ga ik altijd naar Circus Circus, dit is een casino met all you can eat en dan ga ik dus alleen voor de toetjes haha. toevallig komen er deze weken ook een paar recepten met heerlijke toetjes online bij mij.

  3. Wat een leuk idee! Wij gaan normaal altijd gourmetten, maar sinds ik geen vlees meer eet vind ik dat stiekem een beetje saai 😉 Misschien moet ik dit maar eens voorstellen 🙂

  4. Ik krijg altijd het dessert toebedeeld bij het verdelen van de gangen met kerst. Zó leuk om te doen. Ik maak dan vanalles wat, en iedereen neemt een klein beetje van alles wat hij lekker vindt. <3

  5. Ohh heerlijk. Ik krijg spontaan zin in al die lekkere toetjes. Dit is een kerstdiner naar mijn hart. Des te zoeter, de s te lekkerder en beter! Met tiramisu als beste uit de test. Nice!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.