Deze zomer gaan we voor het eerst in jaren weer eens echt kamperen. Ik kijk er erg naar uit om lekker een weekje buiten te leven met de kinderen. Zij zullen zich opperbest vermaken aan het zwembad en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Wie weet kom ik er dan ook nog eens aan toe om een heel boek uit te lezen. Waar ik alleen niet zo naar uitkijk is het koken op een pitje. Daarom ben ik maar alvast aan het zoeken naar lekkere eenpansrechten. Mijn lievelingskostje Shakshuka is zo’n eenpansgerecht en dus ideaal voor op de camping.

Shakshuka gemaakt met de TEFEL 5 seconden hakmolen

Shakshuka

Shakshuka (shakshoukachakchouka) zijn gepocheerde eieren in een saus van tomaten, paprika, chilipepers en uien, vaak gekruid met komijn. Het is een populair Arabisch gerecht uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Omdat eieren het hoofdingrediënt zijn, staat het vaak op ontbijtmenu’s, maar het is ook een prima avondmaal.

Het woord Shakshouka betekent in het Arabisch “een mengsel”. Het woord is afgeleid van het Arabische werkwoord shakka, wat betekent “bij elkaar blijven, klonteren, hechten of samenhangen”

Ingrediënten (4 personen)

1 rode paprika 4 grote tomaten
1 ui 4 eieren
2 knoflookteentjes geitenkaas of feta
1/2 rode peper (optioneel) 1 groenten bouillonblokje
olijfolie peper en zout
stokbrood peterselie

Bereidingswijze

Snij de paprika, tomaten, ui in kleine stukjes (zie tip). Mocht je van pittig eten houden, dan kun je ook een halve rode peper in stukjes snijden, nadat je de zaadlijsten hebt verwijderd. Omdat bij ons de kinderen mee-eten, laat ik deze weg tijdens het koken en voeg achteraf zelf wat sambal toe.

Verhit de olijfolie in een grote pan met deksel en fruit eerst de ui, knoflook en eventueel de rode peper. Voeg daarna de paprika en tomaat toe. Voeg vervolgens ca 50ml water toe en verkruimel het groenten bouillonblokje boven de pan. Breng het mengsel aan de kook en laat het zachtjes koken voor 5 minuten met de deksel op de pan. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Maak met een pollepel een kuiltje in het mengsel en breek daarin een ei. Draai zachtjes de lepel weg, zodat het ei in een mooi kuiltje in het mengsel blijft liggen. Strooi wat peper en zout over de eieren heen. Verdeel de kaas naar keuze over het mengsel met eieren. Dek de pan opnieuw af en laat het nogmaals 5 minuten onder de deksel zachtjes koken.

Haal de deksel eraf en draai het vuur iets hoger op. Het overtollige vocht zal nu verdampen. De eieren zijn gaar, zodra het eiwit wit is geworden. Afhankelijk van je voorkeur kun je het eigeel zolang laten garen als je lekker vindt. Garneer de schotel met de peterselie.

Door Slawomir Fajer / Shutterstock

Serveer het gerecht met een lekker stuk stokbrood om in de saus te deppen.

Bereidingstijd; 30 minuten

Kampeer Kook Tip – TEFAL 5 seconds hakmolen

Nu heb je op de camping doorgaans wel wat meer tijd om lekker uitgebreid te koken, maar helpt het niet dat je een goed aanrecht en groot fornuis mist. Het bovenstaande gerecht maak je snel en makkelijk in één pan, maar vraagt wel wat snijwerk. Daarom neem ik de TEFAL 5 seconde hakmolen zeker mee dit jaar naar de camping!

Ik ben gek op mijn elektrische hakmolen, speciaal voor het snijden voor uien. Maar op de camping heb je niet altijd stroom bij de hand. De TEFAL 5 Seconden Hakmolen hakt alles handmatig fijn. Deze hakmolen is voorzien van een slimme technologie zodat je snel en moeiteloos allerlei soorten groenten, fruit, kruiden en zelfs noten kunt hakken. Door het treksysteem met het draad gaan de 2 onafhankelijk werkende, ultra-resistente RVS, messen draaien. Binnen enkele seconden is alles fijn gehakt. Wanneer je het wat minder fijn wilt hakken, stop je gewoon eerder. De handige snufjes als de zachte ergonomische handgreep en anti-slipvoet zorgen voor een optimaal gebruiksgemakt.

 

Kenmerken
• Gepatenteerd boostsysteem: perfect resultaat in een handomdraai!
• Hakt alle soorten voedsel dankzij ultra-resistente RVS messen
• Veilige vergrendeling
• Heldere kristallen kom om de snijgrootte direct te zien
• Zachte en ergonomische handgreep voor extra gebruiksgemak
• Handige anti-slipvoet voor stabiliteit
• Mesgeleider voor perfecte snijresultaten
• Compact formaat en makkelijk schoon te maken

Foto’s Shakshuka door Slawomir Fajer/Shutterstock

18 Comments on Het ideale campinggerecht | Shakshuka gemaakt met de TEFAL 5 seconden hakmolen

  1. Wat een leuk recept ook! Ga ik zeker onthouden!
    En die hakmolen is inderdaad erg handig! Vooral op vakantie als je niet al te veel tijd kwijt wil zijn aan het maken van eten en van de tijd op vakantie wilt genieten!

  2. Mmmm, ja heerlijk dit gerecht! Dit eten wij ook vaak thuis, omdat het zo’n lekker vegetarisch gerecht is. Beetje rijst erbij met zure room en avocado en wij smullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.