Eerder deze week poste ik al over leuke ideetjes voor een picknick deze zomer. Maar bij een picknick hoort natuurlijk ook een lekkere hapjes. Hanneke van Culinea.nl maakt dit lekker recept en van haar mag ik het met jullie delen op mijn blog.

Crispy kip met koolsla in een wrap| Culinea

Wraps zijn bij ons altijd een succes en ook ideaal om mee te nemen voor een picknick. Je kunt ze kant en klaar meenemen of ter plekke vullen.

Ingrediënten (4 personen)

Kipstukjes Witte koolsla
* 400 gr kipdijfilets * 200 gr witte kool, geraspt
* 1 tl (gerookte) paprikapoeder * 3 el Griekse yoghurt
* 1/2 tl komijnpoeder * 1 el mayonaise
* 1/2 tl knoflookpoeder * 1 tl Srirachasaus*
* 3 el bloem
* peper en zout Wrap
* 1 ei, losgeklopt * 4 tortilla wraps
* 75 gram Panko paneer * 1 bosje koriander*
* 1 flinke scheut zonnebloemolie * 2 lente-uien

* Zie tips

Bereiding

Maak eerst de koolsla: meng de yoghurt met de mayonaise en Sriracha, breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Voeg de fijngesneden witte kool erbij en meng alles goed.
Snijd de kipdijfilets in kleine stukjes en dep ze droog met keukenpapier.
Meng de paprika-, komijn-, knoflookpoeder, bloem, zout en peper door elkaar. Wentel de kipstukjes hierdoor.
Haal ze dan door het ei en wentel ze de Panko.
Bak de kipstukjes in een koekenpan in de olie tot ze krokant en gaar zijn.
Lepel de koolsla op de wraps, leg hierop de kipstukjes en strooi er wat korianderblaadjes over en fijngesneden lente-ui over.
Rol de wraps op en eet ze lekker uit het vuistje.

Crispy kip met koolsla in een wrap

Tips

Kinderen zijn dol op deze crispy kip met koolsla in een wrap. Gebruik niet teveel Sriracha, want dit is aardig pittig. Als je geen Sriracha kunt vinden, kan je ook sambal gebruiken. En als je niet van koriander houdt, gebruik dan wat peterselie.

Voor nog meer lekkere recepten kijk op Culinea.nl en volg Hanneke op haar facebook pagina.

Wat rol jij graag tussen je wrap?

 

20 comments on “Picknick recept | Crispy kip met koolsla in een wrap”

  1. Ziet er lekker uit – de laatste keer dat ik wraps heb gegeten was het met pittavlees, gebakken sojascheuten, gebakken champignons en ui en daar wat looksaus gemengd met sambal bij 🙂

  2. Dit ziet er lekker uit.

    Wij maken meestal wraps met stukjes, groente en maken het zelf op smaak met kruiden en woksaus.
    Of koude wraps met kruidenboter, sla, kipfilet of zalm.

  3. Klinkt erg lekker alleen heb ik sinds terugkomst uit Zambia besloten om minder vlees te gaan eten en wil uit eindelijk helemaal geen vlees meer eten. Maar dit ziet er wel onwijs lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge