Kwartet is het leukste kaartspel voor de hele familie! In mijn eigen jeugd hebben we dit spel veelvuldig gespeeld. Nu ik zelf dochters heb, is ook bij hen kwartet altijd één van de favoriete spelletjes geweest. Afgelopen maand was mijn jongste dochter jarig. Ook al werd ze 7 jaar, één van haar wensen was toch weer een kwartetspel. Maar deze keer een Weetjeskwartet over paarden. Leuk en leerzaam! Naast dit Weetjeskwartet mag ik er ook eentje verloten over het menselijke lichaam en vakantie.

Paarden WeetjesKwartet

Kwartet is een oer-Hollands kaartspel waarbij er steeds 4 kaarten bij elkaar gespaard moeten worden. Dit doe je door om de beurt te vragen aan één van je tegenstanders of hij één van je ontbrekende kaarten heeft. Heb je 4 kaarten verzameld, dan heb je kwartet. In dit het Paarden Weetjeskwartet vind je daarbij ook leuke informatie over paarden. Op deze kaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Waarom rolt een paard? Wat eet een paard? En nog veel meer!

Weetjeskwartet

Identity Games heeft een grote collectie met verschillende kwartetspellen, waar je ook nog eens iets van opsteekt: Weetjeskwartet. Deze leerzame kwartetten bevatten grote kaarten die fijn vasthouden en die naast mooie afbeeldingen ook interessante weetjes bevatten. Maak samen plezier en verbeter ook nog eens spelenderwijs je kennis over het menselijk lichaam, auto’s, dieren of één van de andere uiteenlopende onderwerpen van de Weetjeskwartetten.

Inhoud: 38 kaarten | Voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar | Speelduur: ongeveer 20 minuten.

Wat vonden wij ervan?

Dit spel was een schot in de roos en we spelen het ook met grote regelmaat. De kaarten zijn lekker groot, voor kleine kinderhandjes, maar soms ook wel lastig te sorteren in je hand. Wat wel verwarrend is, is dat sommige setjes niet bestaan uit 4 kaarten, maar uit 5 kaarten. Je moet dus goed opletten of je wel al je kaarten hebt, voordat je kwartet (of kroket, zoals mijn oudste altijd zei) roept.

Winactie Weetjeskwartet is gesloten

Van Media Tornado en Idenity Games mag ik maar liefst 3 Weetjeskwartetten weggeven.

 • 1 x Menselijk Lichaam – Janneke
 • 1 x Paarden – Jette
 • 1 x Vakantie – Elivira
 • De winnaars zal persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere winacties op Mama’s Liefste:

37 Comments on Het Paarden- en andere leuke Weetjeskwartet spelletjes

 1. Leuk! Mijn dochtertjes zijn gek op spelletjes. Onze oudste dochter is volgende maand jarig dus zou erg leuk zijn. De paarden zal ze het leukste vinden. Ik doe graag mee

 2. Wauw toffe actie, en met een paardenfan die graag veel weet is hetbparden kwartet hier heel welkom , ga kansje wagen en hard mee duimen

  • Leuk! Ik dacht eerst dat de winactie alleen voor het paardenkwartet was maar zag net op Instagram ook de andere 2. Ik doe graag mee voor het menselijk lichaam kwartet.

 3. Leuk! Wij doen mee voor het weetjes kwartet over het menselijk lichaam! Spellen waar je ook nog iets van leert vind ik altijd erg mooi!

 4. Ik doe graag mee voor het menselijk lichaam, daar is mijn jongste nu heel erg mee bezig. Leuk om er dan ook een spel over te spelen.

 5. Vakantie kwartet lijkt mij erg leuk voor celeste (buurmeisje) , want ze gaan elke jaar naar frankrijk en met dit kwartet kan ze lekker tijdens de reis spelen en dus ik geef haar met groot plezier dit leuke spel.

 6. Wij hebben hier een paardenliefhebster in de familie.
  Grote posters aan de muur van paarden , een dekbedhoes met een paard erop en groot Fan van Britt.
  Ze wil haar nieuwe film ook graag zien, gaat gebeuren!
  Dit paardenkwartet vindt ze vast erg leuk.
  Heel graag doe ik mee voor mijn kleindochter van 9 jaar en ik volg bloglovin.

 7. Mijn dochter zit sinds kort op paardrijden (na heel lang vragen)
  Ik vermoed dat ze helemaal gelukkig zal worden van het kwartet met de paarden-weetjes.
  En als ik dan eens een potje mag meespelen dan leer ik vast ook iets bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.