Witte schoenen! Mijn jongste dochter heeft er oog voor. In alle schoenenwinkels komt ze steeds weer met een paar witte sneakers aanzetten. Net als de meeste moeders ben ik daar niet zo’n voorstander van, want die schoenen zijn in no-time zwart door de modder en groen van het gras. Toch blijft de wens groot en ging ik daarom op zoek naar manieren om je witte sneakers wit te houden.

witte sneakers

Terwijl ik de nieuwe witte Hummel sneakers in mijn handen had, zei een moeder naast mij “die blijven niet lang wit”. Tja dat is natuurlijk wel een extra groot risico als je je kinderen witte sneakers laat dragen. Maar mijn dochter wilde zo graag witte sneakers dat ik besloot het risico te nemen. In het modebeeld van dit moment zie je overal witte sneakers, dus er zouden vast wel handige tips online staan om je sneakers wit te houden. Nou dat bleek zeker het geval en daarom deel ik ze vandaag met jullie, terwijl mijn dochter lekker met haar witte sneakers buiten speelt

Huis- tuin en keuken middelen

Waarschijnlijk heb je de beste schoonmaakmiddelen voor het schoon maken van je witte sneakers, gewoon in je keuken- en badkamerkastjes staan.

Azijn

Met een washandje, een beetje warm water en azijn, kun je al heel goed de vlekken van je witte sneakers af halen. Ook zou je azijn samen met zuiveringszout kunnen gebruiken. De combinatie van deze 2 (in gelijke verhouding) maakt een bruisend goedje. Smeer je schoenen in, afspoelen met warm water en een paar uur in de zon. Met een beetje geduld zijn je sneakers weer wit. Dit kan zowel op lederen sneakers als canvas gympen.

 

Tandpasta

Ook met tandpasta en een tandenborstel kun je prima je sneakers weer wit maken. Ik zou wel kiezen voor een witte tandpasta en een oude tandenborstel ;). Borstel je schoenen goed in en spoel ze af met water en schoon ze zijn. Mochten de veters ook niet meer wit zijn, kun je die ook in een badje van warm water en tandpasta leggen.

 

Gum

Vaak zitten witten sneakers al snel vol met zwarte strepen. Ook deze zijn zonder al te veel moeite van je witte sneakers of het randje van je canvas sneakers te verwijderen met een gym. Gewoon een beetje gummen en weg zijn de zwarte strepen.

 

Billendoeken

Waar zouden we zijn als moeders zonder de billendoekjes! Wij zijn thuis al uit de luiers, maar op diverse hoeken in huis zijn de doekjes nog te vinden. Ze werken ook erg goed voor het schoonmaken van je witte sneakers.

 

Overige tips voor witte sneakers

 • Kleine krassen op je witte sneakers? Gebruik een beetje witte nagellak om het bij te werken
 • Gooi nooit je sneakers in de wasmachine! Zelfs het meest fijne wasprogramma zal je schoenen beschadigen.
 • Zijn je schoenen nat na het afspoelen, vul ze dan met keukenpapier en ze drogen een stuk sneller
 • Zitten er olievlekken op je schoenen, gebruik dan een beetje milde shampoo, warm water en een tandenborstel.
 • Mocht de vlek echt niet weggaan, dan kun je het wel proberen met bleek Maar wees hier wel voorzichtig mee en verdun de beek (1:5). Verdun het ook niet te veel, want dan krijg je juist gele vlekken.

Met een gerust hart mag er nu lekker buiten gespeeld worden met haar nieuwe schoenen. Met af en toe een goede poetsbeurt blijven ze hopelijk nog lang mooi wit.

Zou jij witte schoenen voor je kinderen kopen?

Productfoto’s zijn van Shutterstock

Advertenties

21 Comments on Life Hack | Hoe hou je witte sneakers wit

 1. Hier met regelmaat witte schoenen haha. En ja die zijn al heeeeel snel niet meer wit. Maar ik vind dat wel wat hebben ook. Die Hummel schoenen zijn hier trouwens ook favo al zijn ze dus nog te groot waardoor ze in de kast staan momenteel nadat Fay er paar keer mee viel.

 2. Die tips komen van pas! Een paar kende ik er wel maar een paar ook niet. De kinderen koop ik geen witte schoenen maar zelf heb ik nu wel 2 paar.

 3. Handige tips. Ik ben altijd een beetje nerveus wat betreft witte schoenen voor mijn kids. Want hoe krijg ik ze ooit weer wit?? Maar met je tips moet het haast wel lukken!

 4. Goeie tips, dat van die tandpasta kon ik nog niet. Billendoekjes zijn idd goud waard! Ik gooi trouwens mijn sneakers wel altijd in de was. Met een kussensloop eromheen en met een fijn wasprogramma blijven ze echt onbeschadigd.

 5. Handige tips! Ik vind witte schoenen heel erg leuk. Dat van die wasmachine is een eye-opener. Dat was namelijk de enige oplossing die ik kon bedenken haha.

 6. Handige tips, vooral die van de billendoekjes. Die hebben wij altijd op voorraad 🙂 Ik ga het zeker eens proberen. Gum heb ik weleens geprobeerd maar dat veegde de strepen alleen maar uit.

 7. Ik heb eigenlijk geen witte sneakers, maar gooi gympen vaak in de wasmachine. Maar je tips zijn wel handig voor als ik of mijn jongens toch eens witte sneakers krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.