Nog een paar dagen en dan maken wij ook een lange afdwaling naar het zuiden van Frankrijk. Ter voorbereiding ben ik voor de meiden al het een en ander aan vermaak voor onderweg aan het verzamelen. Voor zowel op de heenweg als de terugreis moeten ze zich een beetje kunnen vermaken. Vandaag mijn tips en daarbij heb ik ook nog een leuke winactie voor je.

5x Vermaak voor onderweg in auto

DVD’s

We hebben het geluk dat we een auto hebben met daarin een Dvd-speler. De meiden kunnen zich zo zeker een aantal uren goed vermaken. Naast de oude DVD’s , heb ik voor de autorit naar Frankrijk ook een paar nieuwe titels klaar liggen, zoals WonderPark en Missing Link. Voor Missing Link heb ik al een winactie lopen en voor Wonderpark komt die volgende week online.

Foto Shutterstock door Robert Kneschke
Luisterboek voor onderweg

Luisterboeken en CD’s

Omdat we toch de schermpjes niet de hele tijd aan willen zetten, nemen we ook altijd een heel aantal leuke luisterboeken en CD’s mee. Deze zijn van heel veel verschillende boeken verkrijgbaar en voor alle leeftijden. Lees hier mijn top 5 van leuke luisterboeken. Ook een leuk idee is om voor de vakantie een proefabonnement af te sluiten bij Storytel. Zo heb je een hele bibliotheek bij je voor het hele gezin. Ook lekker voor jezelf dus aan de rand van het zwembad.

Tip Toi voor uren vermaak

Sinds we een TipToi Pen hebben, nemen we in de zomer vaak een nieuw Tip Toi boek of spel mee. Met de Tip Toi pen vermaken de kinderen zich altijd uren met de diverse leuke opdrachten en weetjes in zo’n boek. Er zijn boeken met zoekplaatjes voor de jongste en leuke weetjes voor de oudere kinderen. Dit jaar hebben we het “Wij Leren Engels” mee!

Lekker kleuren

Mijn meiden houden ook erg van kleuren en knutselen. Zeker op de achterbank. Maar vanwege de beperkte ruimte is het soms even zoeken naar handige kits. Bij het merk Tiber Tribe ben je daar aan het juiste adres. Wij hebben ondertussen al diverse Colouring Sets in huis. Dit jaar gaan die ook zeker mee en ik heb een paar nieuwe Activity Packs. Deze doosjes zijn nog iets kleiner en makkelijker mee te nemen.

De Transfer Magic is een set dat mij mee terugneemt naar mijn eigen jeugd. Door met een potlood te wrijven over het plaatje, kun je deze op je tekening plakken. In de set Dance Concert kun je zo je poppetjes zelf aankleden.

In het Activity Pack Enchanted Garden vind je een setje met 6 kleurtjes en naast kleurplaten ook leuke spelletjes zoals zoekplaatjes en een doolhof. In totaal zitten er 24 blaadjes in een doosje.

Auto bingo voor onderweg

Maar de allergrootste hit is toch wel het spelletje autobingo. We hebben hier een bestaand doosje van MudPuppy Road Trip Bingo van, maar het leukste vinden ze toch als ik er zelf eentje maak. Ik verzin ze meestal ter plekke en kijk een beetje onderweg wat we vaak tegenkomen. Je kan hem zo moeilijk of makkelijk mogelijk maken als je zelf wilt.

Auto Bingo voor onderweg

In de voorbereiding op de vakantie koop ik dan vaak een paar kleine cadeautjes van een euro of minder. Bij elke gewonnen bingo mogen ze dan een cadeautje grabbelen. Een stop voor een ijsje bij de grote gele M is vaak een leuke prijs.

Winactie 2x Trible Tiger Colouring Set is gesloten

Ik heb 2 Tiger Tribe Colouring Sets om weg te geven; een Unicorn Magic en een Animal All Stars.

Gefeliciteerd

 • De winnaar zal ik persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere winacties op Mama’s Liefste:

Stock foto’s door Shutterstock

40 Comments on 5x Vermaak voor onderweg in de auto

 1. Vroeger hield ik de kinderen altijd bezig met spelletjes, tekenen en boekjes lezen.Én elke twee uur een klein verrassings cadeautje om uit te pakken.
  Mijn kleinkinderen hebben elk een dvdspeler in de auto en kijken naar filmpjes en doen er spelletjes op.
  Ik volg op Bloglovin en kies voor de Animal All Stars.
  Graag doe ik mee.

 2. mijn kindjes houden zich graag bezig met stickerboeken en ondertussen luisteren we naar K3 :-).
  we doen graag mee voor de animal all stars.

 3. De animal all stars lijkt me leuk.
  Bij lange ritten in de auto luisteren wij vaak de ouderwetse luistersprookjes. Of kleuter tekent op zijn magnetisch tekenbord.
  Grappig trouwens, onze schoolvakantie zit er weer bijna op en jullie gaan nog op vakantie…

 4. Onze dames hebben nog een tekenbord in de auto. Dit zou een mooie opvolger kunnen zijn . Verder een heel leuk constructie speelgoed van de zeeman ( aanrader) dvd . Wij gaan voor de unicorn set

 5. Wat super leuk zeg! De meiden kleuren veel of kijken een filmpje. En ze kunnen gelukkig ook lekker slapen. Dus dan gaat de tijd net iets sneller.

 6. Bij ons kijken ze een filmpje, het tekenbord gaat ook altijd mee en we hebben een spel met magneten waar ze mee aan de slag kunnen. Verder doen we ook geregeld raad- en woordspelletjes.
  De voorkeur gaat uit naar het Unicorn Magic kleurboek.

 7. Leuk! Ik doe mee voor de animal all stars voor mijn zoontje Daan! Wij hebben nog niet zo gigantisch ver gereden met de auto maar het tekenbord nemen we altijd mee en de auto bingo wil ik binnenkort proberen! Had m al een tijdje in huis 😊

 8. Jaaa leuk wij doen mee voor de unicorn. Hier helemaal gek van unicorns. Onderweg kijken ze dvd of spelen spelletjes met elkaar zo als ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is geel.

 9. Super duper gave winactie ! Wij houden van film kijken, meebleren met slechte muziek en spelletjes doen met de hele auto. Ik maak graag kans op de Animal All Stars set!

 10. we doen vanalles in de auto, afhankelijk van de reis lengte. dvd kijken , cd luisteren ..en meezingen..
  animal all stars zou ons leuk lijken om te winnen en spelen

 11. In de auto doen we graag de muziek van de kinderen opzetten in plaats van onze eigen muziek en verder krijg elk kind een tasje met een aantal leuke spulletjes. Dit vind ik super leuk vermaak voor onderweg en ik doe dan ook graag mee voor de Animal All Stars ♥

 12. onderweg kijken we naar nummerborden en kijken we uit welk land ze komen. Deze schrijven we dan op om te kijken hoeveel verschillende landen we tegen komen. Vorkeur gaat uit naar Eenhoorn

 13. Wij spelen ontzettend veel ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ en ‘welk dier ben ik?” en kijken lekker veel naar buiten. Ook luisterboeken zijn hier favoriet. Ik doe graag mee voor de leuke Colouring Sets. M’n dochtertje zou de unicorn magic prachtig vinden en mijn zoontje de Animal All Stars, dus voor ons zou het helemaal niet uitmaken welke we winnen!

 14. Mijn meiden zijn dol op kleuren. Ik doe heel graag mee voor de unicorn set. In de auto lezen ze graag boekjes en bij lange ritten nemen ze graag de tablet mee om spelletjes te doen.

 15. Wij zingen graag liedjes in de auto. (Mijn dochtertje blijft er naar vragen terwijl ik het allang beu ben, haha!) Ik doe graag mee voor het animal boekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.