Met deze warme en zonnige dagen is het weer extra belangrijk om goed te smeren voordat je de zon in gaat. De zonnekracht is momenteel zo sterk dat je met een paar minuten al kunt verbranden. Zeker kinderen die lekker buitenspelen lopen snel risico. In het weekend is het geen probleem om ze regelmatig in te smeren, maar op schooldagen is dat toch moeilijker te realiseren. Daarom ben ik blij dat ik P20 zonnebrand maar 1x hoef te smeren voor een goede bescherming.

P20 Goede zonnebescherming met maar 1x smeren

In Nederland weten we dat het verstandig is om je goed in te smeren als de zon schijnt, maar toch doen we dit lang niet allemaal. Toen ik in Australië woonde, was dat wel andere koek. Door het gat in de ozon boven Australië, zijn ze zich daar erg bewust van de gevaren van de zon. Het is daar dan ook heel normaal dat kinderen op het strand rondlopen in volledig UV beschermden pakjes met lange mouwen en benen. Ook dragen ze een goede zonnebril, hoed en een dikke witte laag zonnebrandcrème op hun neus. Op de TV en in de media wordt er veel aandacht besteed aan de gevaren van de zon.

Ik kocht daar toen al een zonnebrandlotion die je met 1x smeren beschermde voor de hele dag. Elke ochtend smeerde ik mij daar mee in en op de normale zon dagen werkte deze lotion uitstekend. In de zomer en als de zon dan op zijn hoogst stond smeerde ik af en toe wel een beetje bij. Ideaal vond ik die lotion en heb dan ook een fles meegenomen naar huis.

Nu is mijn Australië-avontuur al weer 20 jaar geleden en is die zonnebrandlotion natuurlijk ook al lang op. Daarom ben ik blij dat ik nu P20 gevonden heb in Nederland. Deze zonnebrand is ook een lotion, die je in principe maar 1x hoeft te smeren per dag.

UVC, UVB en UVA factor

In Australie hebben ze veel last van de UVC zonnestralen. Deze worden namelijk meestal tegen gehouden door de ozonlaag. Daarnaast heb je de UVA, daar bestaat 95% van de zonnestralen uit. De overige 5% van de stralen is de UVB stalen.

 • UVA veroorzaakt vroegtijdige veroudering, rimpels, huidkanker en oogschade – is het hele jaar door aanwezig en gaat door onbeschermd glas.
 • UVB veroorzaakt verbranding, huidkamer, vroegtijdige veroudering en oogschade – is het sterkst van de lente t/m de herfst, tussen 10-16u, maar elke dag van het jaar door aanwezig.

Handig ezelsbruggetje om dit te onthouden is UVA-stralen zorgen voornamelijk voor huidveroudering, de ‘A’ staat voor ‘Aging’. De UVB-stralen zorgen voor zonverbranding, daarom staat de ‘B’ ook wel voor ‘Burning’.

UV-licht van 290 NM (UVB) is 1.000x schadelijker dan licht van 340 NM (UVA)

Het UVB licht is dus schadelijker dan het UVA licht. Het is dus goed op de verpakking van de zonnebrand te kijken tegen welke UV stralen de crème beschermt. Deze vind je vaak op de achterkant van de verpakking. Hierbij wordt ook een star rating aangehouden. In een zonnebrand moet minimaal 1/3 UVA bescherming bevatten, volgens de Europese normen. P20 biedt daarmee been significant hogere UVA bescherming dan wat er verplicht is.

P20

Sun Protection Factor

SPT staat voor Sun Protection Factor of beschermingsfactor. Dit is een maat voor de doeltreffendheid van zonnebrandcrèmes en -lotions bij het tegenhouden van UV-B-straling, die verantwoordelijk is voor het verbranden van de huid bij blootstelling aan zonlicht. De SPF-aanduiding heeft enkel betrekking op de doeltreffendheid van de ultravioletfilter in de zonnebrandcrème voor UV-B-straling, niet voor UV-A-straling.

SPF is een relatieve maat, die aangeeft hoeveel langer iemand die beschermd is mét zonnebrandcrème, in de zon kan blijven dan iemand zonder bescherming, vooral eer er zonnebrand optreedt. In de praktijk hangt de tijd die men in de zon kan verblijven zonder te verbranden niet alleen af van de SPF van de zonnebrandcrème, maar ook van andere factoren zoals het huidtype, de hoeveelheid zonnebrandcrème die men gebruikt, de activiteiten die men doet enzovoort. (bron Wikipedia)

Ingrediënten

Gebruik de QR code voor meer informatie over P20

P20 Zonnebescherming voor de hele dag

Alle producten van P20 zitten in een flacon met spraydop of in een spuitbus (SPF30). Hiermee breng je de transparante spray makkelijk en gelijkmatig aan. Gebruik wel voldoende lotion voor een goede bescherming. Wrijf het goed in en sla geen plekjes over. De lotion is sneldrogend en geeft na 15 minuten al bescherming. Hiermee kun je de P20 dus prima aanbrengen voor het aankleden en zo ben je meteen beschermt als je naar buiten gaat. De bescherming van P20 is langdurig, tot wel 10 uur. 

P20 voor het hele gezin

De producten van P20 zijn zonder toegevoegde geurstoffen, kleurstoffen, parabenen en andere conserveringsmiddelen. Ze zijn daarmee prima te gebruiken op kinderhuidjes. Ook zwemmen is geen probleem. Klinische studies hebben aangetoond zelfs na 4x 20 minuten in het water, de bescherming nog intact is. Mocht je je na het zwemmen stevig hebben afgedroogd, dan is het wel aan te raden je nog een keertje extra in te smeren. Er is ook een kleiner verpakking van de SPF 30 (40ml). Deze is ideaal om in je tas mee te nemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als de zon opeens begint te schijnen.

Werkt het nu echt?

Ik begrijp heel goed dat je misschien toch nog wat sceptisch bent over het feit dat 1x smeren met P20 voldoende is voor de hele dag. Ik kan alleen maar zeggen dat ik al eerder een soort gelijk product in Australië heb gebruikt. Dat werkt daar zeer goed en ik ben ben blij dat ik het nu ook in Nederland kan vinden. Ik smeer mijn kinderen ’s ochtends in voordat ze naar school gaan. Zo ben ik er dus verzekerd van dat ze bij het buiten spelen beschermt zijn.

P20 is verkrijgbaar bij drogisterij zoals het Kruidvat, Etos, DA, DIO, maar ook online bij Wikipedia), Wehkamp.nl en Drogisterij.net.
Mocht je nu al op Schiphol zijn en het vergeten zijn in te pakken; P20 ook verkrijgbaar op het vliegveld.

Hoe vaak smeer jij je kinderen in met zonnebrandcrème?

P20 Infographic

27 Comments on P20 | goede zonbescherming met maar 1x smeren

 1. Ik vind het inderdaad nog een gek idee dat je aan 1x smeren genoeg hebt. Zegt ook de dame die de hele dag smeert op het strand en dan nog verbrand. Misschien toch een keer uitproberen.
  Volgens mij ken ik het merk wel, hebben we een keer een aftersun hiervan gehad die we op tenerife hadden gekocht. Helaas heb ik hem niet meer, kan ik het niet nakijken.

 2. Ook ik gebruik P20 voor de kinderen, maar voornamelijk als basislaag. De oudste (4,5) moet zichzelf insmeren op school en zal dus plekken overslaan waar ik wel smeer. En de jongste, die gaat gewoon mee in het smeren, net zo makkelijk.

 3. Met dit soort dingen smeer ik me ’s morgens na het douchen direkt in, als ik weet dat ik wegga. Als ik dan gegeten heb, dan is het goed aangehecht. Zelf heb ik veel moeite om de statements van P20 te geloven. Ik verbrand enorm snel, tot blaren aan toe, of krijg uitslag. Met 1x smeren zou ik me onveilig voelen.

 4. Zonnebrand smeren is heel belangrijk. Dat zeggen ze hier thuis ook. Echter doe ik het nooit. De volgende dag is het bruin, zeg ik dan maar. Let wel goed op je tekst:
  – goede zonnebril;
  – meegenomen mee naar huis. Dit klinkt een beetje dubbel. Het is natuurlijk niet fout, maar voor de leesbaarheid niet nodig geweest 🙂

 5. Ik ben zelf ook nogal vergeetachtig met insmeren, de eerste keer doe ik het braaf, maar het iedere twee uur bijwerken vergeet ik eigelijk altijd. Deze zomer ga ik naar Indonesie, misschien toch handig om zo’n tube te kopen.

 6. Dit is zo ideaal 1x smeren. Ik zou dit zeker wel willen kopen. Ik heb een ultra gevoelige huid. Het merk was me nog onbekend voordat ik je blog las. Goed dat je een uitgebreide review hebt geschreven over zonbescherming.

 7. Ik ken het merk niet. Ik ben gebruik trouw zonnebrand en mijn dochtertje smeer ik het liefst in met SPF 50. Wel fijn dat één keer smeren genoeg is. De verpakking vind ik niet zo, beetje jaren ’80 hihi

 8. De zonbescherming van P20 heb ik nog niet geprobeerd maar de after sun wel. Die werkt echt zo goed, bijna geen enkele after sun kan er aan tippen!

 9. 1keer smeren klinkt vreemd. Maar is wel een perfecte oplossing als je kind naar school gaat. Bij mijn jongste wordt elke pauze de kinderen wel ingesmeerd. Erg goed. Ik kende het nog niet. Maar ga het zeker proberen. Bedankt voor de tip

 10. Op zich klinkt dit als hele goede bescherming, maar dat deppen na het zwemmen, dat is echt niks voor mij. Dus ik houd het op een goedkopere en dan smeer ik maar iets vaker. Ik heb daar niet het geduld voor… 😉

 11. P20 vind ik een top merk. Ik kocht dit voor mijn dochter die een typisch wit Engels huidje heeft. Hiermee verbrande ze niet. Ik ben getint, dus gebruik niet zo vaak zonnebrandcreme of een lagere factor. Dus toen ik op zoek ging naar een zeer goed product kwam ik bij dit merk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.