P20 Goede zonnebescherming met maar 1x smeren

P20 | goede zonbescherming met maar 1x smeren

Met deze warme en zonnige dagen is het weer extra belangrijk om goed te smeren voordat je de zon in gaat. De zonnekracht is momenteel zo sterk dat je met een paar minuten al kunt verbranden. Zeker kinderen die lekker buitenspelen lopen snel risico. In het weekend is het geen probleem om ze regelmatig in te smeren, maar op schooldagen is dat toch moeilijker te realiseren. Daarom ben ik blij dat ik P20 zonnebrand maar 1x hoef te smeren voor een goede bescherming.

P20 Goede zonnebescherming met maar 1x smeren

In Nederland weten we dat het verstandig is om je goed in te smeren als de zon schijnt, maar toch doen we dit lang niet allemaal. Toen ik in Australië woonde, was dat wel andere koek. Door het gat in de ozon boven Australië, zijn ze zich daar erg bewust van de gevaren van de zon. Het is daar dan ook heel normaal dat kinderen op het strand rondlopen in volledig UV beschermden pakjes met lange mouwen en benen. Ook dragen ze een goede zonnebril, hoed en een dikke witte laag zonnebrandcrème op hun neus. Op de TV en in de media wordt er veel aandacht besteed aan de gevaren van de zon.

Ik kocht daar toen al een zonnebrandlotion die je met 1x smeren beschermde voor de hele dag. Elke ochtend smeerde ik mij daar mee in en op de normale zon dagen werkte deze lotion uitstekend. In de zomer en als de zon dan op zijn hoogst stond smeerde ik af en toe wel een beetje bij. Ideaal vond ik die lotion en heb dan ook een fles meegenomen naar huis.

Nu is mijn Australië-avontuur al weer 20 jaar geleden en is die zonnebrandlotion natuurlijk ook al lang op. Daarom ben ik blij dat ik nu P20 gevonden heb in Nederland. Deze zonnebrand is ook een lotion, die je in principe maar 1x hoeft te smeren per dag.

UVC, UVB en UVA factor

In Australie hebben ze veel last van de UVC zonnestralen. Deze worden namelijk meestal tegen gehouden door de ozonlaag. Daarnaast heb je de UVA, daar bestaat 95% van de zonnestralen uit. De overige 5% van de stralen is de UVB stalen.

  • UVA veroorzaakt vroegtijdige veroudering, rimpels, huidkanker en oogschade – is het hele jaar door aanwezig en gaat door onbeschermd glas.
  • UVB veroorzaakt verbranding, huidkamer, vroegtijdige veroudering en oogschade – is het sterkst van de lente t/m de herfst, tussen 10-16u, maar elke dag van het jaar door aanwezig.

Handig ezelsbruggetje om dit te onthouden is UVA-stralen zorgen voornamelijk voor huidveroudering, de ‘A’ staat voor ‘Aging’. De UVB-stralen zorgen voor zonverbranding, daarom staat de ‘B’ ook wel voor ‘Burning’.

UV-licht van 290 NM (UVB) is 1.000x schadelijker dan licht van 340 NM (UVA)

Het UVB licht is dus schadelijker dan het UVA licht. Het is dus goed op de verpakking van de zonnebrand te kijken tegen welke UV stralen de crème beschermt. Deze vind je vaak op de achterkant van de verpakking. Hierbij wordt ook een star rating aangehouden. In een zonnebrand moet minimaal 1/3 UVA bescherming bevatten, volgens de Europese normen. P20 biedt daarmee been significant hogere UVA bescherming dan wat er verplicht is.

P20

Sun Protection Factor

SPT staat voor Sun Protection Factor of beschermingsfactor. Dit is een maat voor de doeltreffendheid van zonnebrandcrèmes en -lotions bij het tegenhouden van UV-B-straling, die verantwoordelijk is voor het verbranden van de huid bij blootstelling aan zonlicht. De SPF-aanduiding heeft enkel betrekking op de doeltreffendheid van de ultravioletfilter in de zonnebrandcrème voor UV-B-straling, niet voor UV-A-straling.

SPF is een relatieve maat, die aangeeft hoeveel langer iemand die beschermd is mét zonnebrandcrème, in de zon kan blijven dan iemand zonder bescherming, vooral eer er zonnebrand optreedt. In de praktijk hangt de tijd die men in de zon kan verblijven zonder te verbranden niet alleen af van de SPF van de zonnebrandcrème, maar ook van andere factoren zoals het huidtype, de hoeveelheid zonnebrandcrème die men gebruikt, de activiteiten die men doet enzovoort. (bron Wikipedia)

Ingrediënten

Gebruik de QR code voor meer informatie over P20

P20 Zonnebescherming voor de hele dag

Alle producten van P20 zitten in een flacon met spraydop of in een spuitbus (SPF30). Hiermee breng je de transparante spray makkelijk en gelijkmatig aan. Gebruik wel voldoende lotion voor een goede bescherming. Wrijf het goed in en sla geen plekjes over. De lotion is sneldrogend en geeft na 15 minuten al bescherming. Hiermee kun je de P20 dus prima aanbrengen voor het aankleden en zo ben je meteen beschermt als je naar buiten gaat. De bescherming van P20 is langdurig, tot wel 10 uur. 

P20 voor het hele gezin

De producten van P20 zijn zonder toegevoegde geurstoffen, kleurstoffen, parabenen en andere conserveringsmiddelen. Ze zijn daarmee prima te gebruiken op kinderhuidjes. Ook zwemmen is geen probleem. Klinische studies hebben aangetoond zelfs na 4x 20 minuten in het water, de bescherming nog intact is. Mocht je je na het zwemmen stevig hebben afgedroogd, dan is het wel aan te raden je nog een keertje extra in te smeren. Er is ook een kleiner verpakking van de SPF 30 (40ml). Deze is ideaal om in je tas mee te nemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als de zon opeens begint te schijnen.

Werkt het nu echt?

Ik begrijp heel goed dat je misschien toch nog wat sceptisch bent over het feit dat 1x smeren met P20 voldoende is voor de hele dag. Ik kan alleen maar zeggen dat ik al eerder een soort gelijk product in Australië heb gebruikt. Dat werkt daar zeer goed en ik ben ben blij dat ik het nu ook in Nederland kan vinden. Ik smeer mijn kinderen ’s ochtends in voordat ze naar school gaan. Zo ben ik er dus verzekerd van dat ze bij het buiten spelen beschermt zijn.

P20 is verkrijgbaar bij drogisterij zoals het Kruidvat, Etos, DA, DIO, maar ook online bij Wikipedia), Wehkamp.nl en Drogisterij.net.
Mocht je nu al op Schiphol zijn en het vergeten zijn in te pakken; P20 ook verkrijgbaar op het vliegveld.

Hoe vaak smeer jij je kinderen in met zonnebrandcrème?

P20 Infographic

Spread the love

27 thoughts on “P20 | goede zonbescherming met maar 1x smeren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.