De winterdagen zijn ideaal om eens lekker met het hele gezin rond de tafel te gaan zitten voor een spelletjes avond of middag. Ik heb de 5 leukste van het moment voor je uitgezocht voor verschillende leeftijdscategorieën. Ik mag er ook nog eens een paar weggeven! Voor welk spel ga jij?

De 5 leukste spelletjes voor de donkere dagen

Trap er niet in! (4+)

Vanaf het moment dat mijn meiden dit spel op de reclame op TV voorbij zagen komen, wilde ze het spel spelen. Het is weer een van de hilarische ‘vieze’ spelletjes van Hasbro. Na succes van het spel ToiletPret van vorig jaar, moet je dit jaar proberen te voorkomen dat je in de poep trapt.

Trap er niet in! komt met een speelmat, een draaiwijzer, blinddoeken en potjes met Play-Doh klei. Op de lange spelmat worden verschillende drolletjes (gemaakt van de klei) gelegd. Met een blinddoek om moet je ervoor zorgen dat je er niet in trapt. De draaiwijzer vertelt je hoeveel stappen je moet zetten. Soms worden er extra drollen toevoegen, weghalen of anders neerleggen. Wie de meeste drollen weet te vermijden is de winnaar. Gegarandeerd levert dat grooste pret op! Leuk om alleen te spelen of met je vriendjes en vriendinnetjes. Bij ons was dit spel al een van de toppers met Sinterklaas.

Pie Face Cannon (5+)

Nog een spel dat goed is voor de lachspieren. Na het succes van Pie Face en Pie Face Showdown is er dit jaar een nieuwe versie bijgekomen; Pie Face Cannon!

Bij deze versie krijg je geen hand met slagroom in je snoet, maar een canon vol! Een speler zet zijn kin op de kinsteun achter het masker, de andere speler zet het kanon op scherp én lanceert een lading slagroom richting de tegenstander. De speler achter het masker kan de slagroom stoppen met de blokkeerhand. De spelers kunnen punten halen door de slagroom af te weren of door de tegenstander te raken met de slagroom. De eerste speler met 5 punten wint. Tip; zorg dat de omgeving goed afgedekt is of speel het spel buiten 🙂


Monopoly Valsspelen (8+)

Een ander leuk spel voor de langere donkere dagen is natuurlijk Monopoly. Daarvan komen er ook elke jaar weer nieuwe versies uit. Zo kun je onder andere met Monopoly Gamer Mario Kart over het bord racen met Mario, Princess Peach, Luigi of Toad. Maar ook is er de versie Monopoly Valsspelen bij gekomen, een hele nieuwe variant op het klassieke spel.

Wie heeft er vroeger niet al eens vals gespeeld tijdens spelletjes Monopoly 😉 In deze editie moet je wel, want iedereen doet het. Maar, de Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten vertellen je wanneer en hoe je vals mag spelen. Probeer het zo voorzichtig mogelijk te doen en zorg dat je medespelers je niet betrappen. Op die manier kom je zo snel mogelijk vooruit in het spel en verdien je het meeste geld, maar hou je medespelers ook goed in de gaten!

Monopoly Valsspelen is de winnaar voor
Het Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 8-9 jaar

Geen Paniek (12+)

Kun jij onder druk het hoofd koel houden? Dit hilarische spel is geïnspireerd op de populaire Internet challenges met miljoenen views. Zet de hartslagmeter op je hoofd en laat de tegenspeler(s) met het rollen van de dobbelstenen bepalen hoe hij jouw koelbloedigheid gaat testen… Je tegenspeler kan bijvoorbeeld de opdracht krijgen om héél dicht bij te komen en aan je te snuffelen of naar je te knorren. Als je hierop reageert – door te lachen, terug te deinzen etc. – kan je hartslag omhooggaan en zal de meter oplopen. Je denkt misschien dat jij je reacties wel zult weten te verbergen, maar de hartslagmeter laat precies zien wat je vanbinnen voelt! Als de meter te hoog oploopt kleuren de lampjes rood, gaat het alarm af en heeft de tegenspeler de ronde gewonnen door jouw hoofd op hol te brengen. Durf jij het aan?

Speech Breaker (14+)

Jij bent de verslaggever ter plaatse! Kun jij je nog verstaanbaar maken? Zet je koptelefoon op, spreek door de microfoon en maak je teamgenoten duidelijk over wie, wat en waar je verslag doet, zonder de woorden op het kaartje te zeggen. Denk je dat dat een makkie is? In de microfoon zit een ingebouwde vertraging die je spraak verstoort. Je hoort alles wat je zegt vertraagd terug door de koptelefoon waardoor het extra lastig is om een duidelijk verhaal te vertellen. Hoe zou jij verslag doen van “een alien die met gewichten traint in een glazen huis” zonder deze woorden te gebruiken – en binnen 30 seconden – als je spraak ook nog eens wordt verstoord? 

Winactie Maak kans op een van deze spelletjes!

 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij welk spel (m.u.v. Monopoly) jij zou willen winnen?
  Vergeet niet een geldig e-mailadres achter te laten, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
 • Like Mama’s Liefste op Facebook Instagram Twitter Bloglovin. Dit is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
 • De winactie loopt t/m 10 december. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Andere winacties op Mama’s Liefste

68 Comments on De 5 leukste spelletjes voor de donkere dagen

 1. Ik zou graag Geen Paniek willen winnen. Lijkt me echt geweldig. We houden erg van spelletjes hier thuis. Zo veel beter dan al die beeldschermen voor die neusjes.

 2. Hahahaha😂 We hadden al een filmpje gezien van pie face cannon maar dachten dat dit alleen in Amerika ofzo was. Wij kunnen echt hard lachen om dit spel dus we maken graag kans❤💋

 3. Geen paniek vind ik magnefique!
  En zeker…voor mij is ook een leuke de speech breaker.
  Met mijn. Meisje thuis is het met deze gave spelletjes extra gezellig in huis!

 4. Hallo,
  Mijn zoon zou ik het grootste plezier doen met Monopoly valsspeler, maar ik denk dat hij ook heel blij zal worden van Geen Paniek of Speach Breaker.

 5. Geen paniek lijkt mij erg leuk voor ons gezin heerlijk samen plezier beleven op de koude donkere dagen GEZELLIGHEID in huis met zo’n leuk spel

  Wij duimen en vooral geeeeen paniek

 6. Geen paniek lijkt me supergrappig. Weet zeker dat mijn kinderen dit een grote uitdaging vinden om bij papa en mama de hartslag omhoog te laten gaan.

 7. Trap er niet in, dat zou dolle pret geven bij ons.
  De kleinkinderen zouden dit spel hilarisch vinden.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

 8. Gave actie! Ik zou heel graag het spel: geen paniek willen winnen! Zouden mijn 2 tienerzoons super gaaf vinden en ook de kinderen uit mijn bovenbouwklas zouden dit geweldig vinden 😍

 9. Leuke spellen hoor!.
  Ik doe graag mee voor het spel speech breaker, mijn zonen zijn inmiddels al tieners, maar spelen nog graag spelletjes. Dit is echt een spel voor stoere tieners, die toch nog graag met pap en mam een spelletje willen spelen.

 10. Mijn kinderen zijn nog niet zo oud, en poep en alleen het woord poep al vinden ze hilarisch. Dit spel zullen ze geweldig vinden, mijn zoontje zag het laatst tijdens de reclame en hij was meteen enthousiast. Een leuk cadeau voor onder de boom!

 11. Wat een fantastische leuke gezellige spellen zijn dit, ik waag graag een kans voor het hilarische spel Speech Breaker. Dit lijkt me echt een spel van lachen gieren en brullen.

 12. Geen voorkeur voor een spel, vind ze allemaal erg leuk om te zien.
  Waag graag een kans voor de kinderen.

  Groetjes Anneliese

 13. Ik doe graag mee voor geen paniek 😊
  Ik moet er nu al om lachen 😂 lijkt me echt zo leuk spel om samen met mijn meiden te spelen.
  Wij houden wel van spelletjes en vooral nu met deze koude dagen 😊

 14. ik ben helemaal weg van spellen spelen maar ik kan niet kiezen want Speech Breaker lijkt me erg leuk maar ook Geen Paniek zou ik graag met mijn vriendinnen en familie spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.