Een tijdje geleden vroeg ik Grote Zus wat ze graag van haar zakgeld ging kopen. Het antwoord daarop was een String. Ik dacht even dat ik het verkeerd gehoord had, want een string voor een meisje van 10, vind ik toch nog wel een beetje ongepast. Gelukkig moest ze daar zelf ook heel hard om lachen en herhaalde ze het nog een keertje; een ZTRINGZ, of te wel een regenboog vingertouwtje. Is jouw kind ook dol op dit touwtje? Doe dan snel mee met de winactie en maakt kans op een doosje Touwspelletjes met nieuwe trucjes.

De leukste Touwspelletjes in een doosje

a

Toen ik klein was, deden we ook al touwspelletjes en kon ik een kop&schotel maken en de Eiffeltoren. Deze touwtjes zijn weer helemaal terug van weggeweest. Niet alleen zijn de touwtjes flitsender, maar ook de trucjes veel spectaculairder. Heb jij wel eens van de Kattenwieg en Diamant gehoord? Mijn dochter maakt ze nu vingervlug, dankzij de kaarten uit het doosje Touwspelletjes

Touwspelletjes

In dit doosje vind je niet alleen duidelijke uitleg over verschillende trucjes je kunt doen met het vingertouwtje, maar ook hoe je vingers moet houden. Mocht je geen ZTRINGZ, dan is dat ook geen probleem, want in het doosje zit ook een extra touwtje. Ook handig voor een vriendje of vriendinnetje, broertje, zusje en misschien wel papa of mama 😉

Met wat oefenen en wat extra handen maak je zo met gemak het ene na de ander figuur met je vingertouwtjes. De kaartjes beginnen makkelijk en verwijzen door naar het volgende figuur, zo wordt het steeds ingewikkelder en maak je al snel dikke indruk op het schoolplein of op het familiefeestje. Het doosje Touwspelletjes is een erg leuk cadeautje voor in de schoen of onder de kerstboom.

Mocht je het leuk vinden dat je kinderen weer zo enthousiast zijn over de spelletjes die je vroeger ook speelde? Dan heeft Uitgeverij Deltas ook een doosje met Superleuke elastiekspelletjes 

Winactie doosje Touwspelletjes

Touwspelletjes
 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij welk figuur jij vroeger met je touwtje kon maken?
  Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
 • Like Mama’s Liefste op Facebook Instagram Twitter Bloglovin. Dit is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
 • De winactie loopt t/m 10 december. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere winacties

Advertenties

66 Comments on De leukste Touwspelletjes in een doosje

 1. Mijn dochter Sara loopt hele dagen met een touw om haar handen. Leuk om te zien dat zij veel figuren maakt die ik vroeger ook al maakte. De kop en schotel kende ik nog het beste. De parachute wist ik niet meer, maar die wist mijn moeder (en oma van Sara) nog. Het lijkt me leuk om ook met z’n drieën met dit leuke boek aan de slag te gaan.

 2. Ik kon alleen de kop en schotel 😂. Mn dochter begint het al aardig door te krijgen, maar hiermee steelt ze natuurlijk helemaa de show.

 3. Ik kon vroeger echt geen enkel figuur maken, was daar echt heel slecht in. Kan mijn dochter dus ook geen trucjes leren…😂
  Dus hier is deze ‘trucen doos’ zeker welkom! 😀

 4. Leuk zeg, vooral die vorbeeld kaarten zijn handig, laatst heb ik met mijn dochter nog online zitten zoeken naar voorbeelden om met een draadje wol een eifeltoren te maken,

 5. Ik kon net als jij alleen kop en schotel en de Eiffeltoren. Ik zie mijn dochter nu al allerlei andere trucjes doen. Ik denk dat ze met dit doosje heel blij zal zijn.

 6. nou dat zal mijn dochter Sara wel leuk vinden. Ze is al een tijdje druk in de weer met de touwtjes alleen ze kan nog niet zo heel veel dus deze kaartjes zullen goed van pas komen!
  Zelf kan ik dr alleen maar helpen met de kop en schotel, dat is het enige wat ik nog ken van vroeger….

 7. De kop en schotel ging makkelijk vroeger. Mijn nichtje van 10 was hier afgelopen zondag, razendsnel doet ze verschillende figuren, maar deze tante kan het niet meer hoor haha.
  Zo leuk om te zien dat dit soort dingen terugkomen! Met Kerst gaan we elastieken (dat spelletje voor met je benen) aan haar geven, dat kent zij dan nog niet. Ben heel benieuwd hoe ze dat vindt!
  Voor mijn nichtje doe ik graag mee aan deze actie, ze vindt het zo leuk allemaal!

 8. Leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochtertjes. Ik ken het idd ook nog van vroeger. Ik kon de kop en schotel, de eiffeltoren, kledinghanger, de parachute.

 9. Ik doe graag mee!! Ik maakte vroeger altijd zoiets als de eifeltoren ofzo hahaha ik zou echt niet meer weten hoe dat gaat.. hihi

  facebook: An Na

 10. Jeugdnostalgie! Ik dacht dat ik heel veel kon, maar ik kom niet verder dan de kop en schotel…Daarmee maak ik niet echt indruk op mn zoon en dochter. Kom maar op met die Diamant, een leuke uitdaging.

 11. Ik was goed in “knoopje”. Gelukkig is ons dochtertje er handiger in. Ze had ook al een touwtje gekocht maar daar zaten geen handige voorbeelden bij. Met deze prijs kan ze samen met een vriendin de voorbeelden namaken.

 12. Wij maakten vroeger een kop en schotel, een parachute en we wikkelden het koordje om de vingers en trokken er dan aan en floep alles was eraf. En ik denk nog veel meer, maar het is al bijna 60 jaar geleden. Dus dat weet ik niet meer. Tegenwoordig spelen mijn kleindochters er ook weer mee. Leuk, hoor!
  Deze kaartjes met nieuwe touwspelletjes vinden mijn kleindochters vast leuk.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag weer mee.

 13. kop en schotel! en die kon ik blijkbaar nog steeds automatisch toen de kids laatst met die koordjes kwamen. eindelijk een rage die ik als mama ook leuk vind, nostalgie!

 14. Oh tof! Ik deed vroeger vaak dat touw-doorgeef spelletje. Welke figuren (een stuk of 10 verschillende?) het allemaal waren kan ik niet echt benoemen ik weet wel nog dat er eentje tussen zat dat we pinkies noemden, haha!

 15. Woww leuk hoor.
  Vroeger kon ik er niet zo veel van 😊😊🤣
  Had (heb) niet zo veel geduld om het te leren.
  Maar ik kon wel de politiepet 🤩🤩
  Mijn dochter Zoë kan zich er heel goed mee vermaken, dat touw gaat overal mee naartoe. 🤩🤩🤩

 16. Dit doosje lijkt me geweldig voor onze pleegzoon! Als ik zie hoe lang hij bezig is geweest om twee van die figuren voor elkaar te krijgen en hoeveel rust en focus het hem bracht! Ik ga duimen!

  Fijne Sinterklaasavond!

 17. Leuk! Ik maak graag kans voor mijn zoontje. Hij kwam van de week uit school met de opmerking ‘nou de heeeeeeele klas heeft een touwtje en ik heb alleen maar een elastiekje’ Hihi, ah gossie 😊

 18. Ik heb het vroeger wel eens gedaan en volgens mij kwam ik niet verder dan de Eiffeltoren. De meiden in mijn klas zijn hier erg druk mee op het moment. Lijkt me leuke toevoeging voor het vrije keuze moment.

 19. Ik bakte er werkelijk helemaal niets van… Ik kan dat statement niet verzachten…😂 mijn meisje speelt met alles wat op zô’n touw lijkt en ongeveer even goed als mama vroeger. Wij willen wel eens lekker aan de slag met dat boekje en bewijzen dat we het wél kunnen! 😂😋

 20. zo das lang geleden ik deed het hele dagen maar ik zou niet weten hoe nu…wel erg leuk al sik win ga ik de kdis ermee leren spelen

 21. Dit boekje zou ik erg leuk vinden voor mijn kleindochter. Die goeie oude tijd van vroeger. Lijkt me keuk om dit met mijn kleindochters weer te gaan doen. Ik kom nu niet verder dan kop en schotel en ‘knoopje’ hahaha, omdat het steeds in de knoop gaat

 22. Hier vonden we dat vroeger echt super leuk om mee te spelen. De kop en schotel herinner ik me zeker nog, maar ik denk dat ik er ook wel andere kon maken. Ik doe alvast graag mee.

 23. Dit is jeugdsentiment! Leuk! Ik was c er niet zo goed in en kon dan ook alleen kop en schotel maken. Maar ik vond het wel leuk om naar te kijken hoe anderen dat deden.
  Toch die ik graag mee en hoop ik dat mijn dochter het beter af gaat. 😊

 24. Onze oudste kleindochter kwam ook al met een ZTRINGZ aanzetten .Dus ik dacht zal even laten zien welke ik nog allemaal weet …… uhh niet veel meer 🙁 Dus ik doe graag mee !

 25. Super graag ding ik mee voor mijn zoontje. Zoveel plezier van een kleurig touwtje!!! Leuk voor in de kerstvakantie. Weer wat anders dan met de IPad aan tafel te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.