Vandaag kwam de regen met bakken uit de hemel, waardoor we de woensdagmiddag gezellig binnen aan de knutsel gingen. De postbode had ons net een pakketje gebracht van Tiger Tribe met daarin een pakketje Shrinkies. De oudere mama’s onder ons kennen het waarschijnlijk wel als Krimpie Dinkie. Mijn meiden hadden er nog nooit van gehoord, maar wilde het graag proberen. In het pakketje zat ook een extra pakketje en die mag ik weggeven.

Review | Shrinkies krimpie-dinkie + Winacties

Na alle heerlijke zonnige dagen in de zomervakantie, kwam er vandaag een enorme lading regen naar beneden. Het is dan ook helemaal niet erg om weer eens een dagje lekker binnen te spelen en de knutselspullen te voorschijn te halen. De postbode kwam dus ook op het juiste moment aan met een doosje van Tiger Tribe, een van onze favoriete knutselmerken. Deze keer was het een pakketje met Shrinkies, ook wel bekend als krimpie-dinkie of krimfolie.

De meiden hadden het nog nooit gezien en waren wel nieuwsgierig. We hadden het pakketje Ultimited Collection. Hierin vind je 8 Shrinkie velletjes met daarop elk 2 tekeningen, 3 potloden met aan beide kanten een kleur, 5 sleutelringen, 3 koordjes met plastic sluitingen en 16 kleine metalen ringetjes. 

Shrinkies

Lekker kleuren & knippen

De meiden kozen allemaal hun favoriete tekeningen uit en mochten die inkleuren. Geadviseerd wordt om wel de bijgeleverde potloden te gebruiken, omdat niet alle potloden tegen de hete lucht in de oven kunnen. Terwijl de meiden aan het kleuren waren, zetten ik alvast de oven op 165’C.

Als alles is ingekleurd, kunnen de vormpjes worden uitgeknipt. Omdat het krimpfolie best stevig is, was het voor de meiden wel lastig dit zelf te doen. Je moet een beetje slim knippen, want andere barst het folie snel. Zelf vond ik het ook wel een ontspannen klusje voor de woensdagmiddag 😉

In de oven

Daarna konden de vormpjes de oven in op een bakpapiertje. Dit hoeft maar 2 minuten, dus de meiden konden er mooi opwachten. De verbazing was dan ook groot, toen de vormpje er opeens veel kleiner uitkwamen. In de oven krimpt de folie met wel 40% en worden de kleuren nog feller. Wel waren een aantal vormpjes gaan krullen in de oven. Zolang ze nog warm zijn, kun je ze nog een beetje plat maken. Helaas lukte dat niet meer bij allemaal

Shrinkies

Bedeltjes

Alle Shrinkie vormpjes hebben al een gaatje, waardoor je een van de bijgeleverde kleine metalen ringetjes kan. De bedeltjes kun je vervolgens waar aan een sleutelring of ketting hangen. Gelukkig zitten deze ook in het pakket meegeleverd en ging de meiden blij behangen met hun nieuwe bedeltjes weer buitenspelen.

Shrinkies

Wat vonden wij ervan?

Met deze box zijn wij gezellig een middagje samen bezig geweest. Omdat het knippen en het gebruik van de oven echt wel door een volwassenen moet worden uitgevoerd. De kinderen kunnen lekker kleuren en zijn daarna verbaasd over de magie in de oven. Helaas waren er toch een heel wat Shrikies die opkrulde in oven en ik niet meer plat kon krijgen. Mijn oven kan niet op 165’C en koos ik voor 170’C. Maar toen ik de volgende baksessie op 160’C deed, krulde er nog meer Shrikies om. Gelukkig bleven er nog genoeg over en hebben de meiden morgen iets moois om op school te showen.

Shrinkies

De Shirkies pakketten zijn te koop bij oa I Love Speelgoed, Little Arthur en 3Vosjes voor €14,95

Winactie Shrinkies pakket Ultimate Collection is gesloten

De winnaar is 

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Samenwerking

48 Comments on Shrinkies krimpie-dinkie is er nog steeds!

 1. Dit is grappig, zeg! Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er wel leuk uit. Ik zou dit wel willen winnen voor een dochter van vrienden van ons, zij is dol op knutselen en dit lijkt me echt iets voor haar.

  Trouwens, de actie loopt t/m 15 april? 😉

 2. Ja! Die ken ik nog van vroeger, vond ik altijd zo leuk om te doen, het leek wel toveren. Ik doe heel graag mee wamt ik denk dat mijn dochter het ook super leuk vind

 3. Wat leuk!!! Ik ken het inderdaad nog als krimpie-dinkie! Mijn ruim 6-jarige dochter weet niet wat dit is, maar zou dit geweldig vinden! Het zou een soort van magisch voor haar zijn als ze kleiner uit de oven komen! Ik zie haar gezicht al… 😍🍀

 4. Niet verwacht dat ik onder ‘oudere moeders’ val haha, maar ik ken het nog wel van kinderfeestjes vroeger

  Superleuk voor mijn zoontje

 5. Mijn dochter had iets met krimpfolie gemaakt op de vakantie BSO en was heel verdrietig toen het stuk was. Ze zou dus heel blij worden van dit setje!

 6. Oh wat leuk. Dit deed ik vroeger ook. Ik zou dit graag willen winnen voor onze zoon en dochter. Zalvele middagen plezier opleveren denk ik.

 7. Heel leuk! Was dat er vroeger niet ook al? Ik kan me van mijn jeugd ook zoiets herinneren. onze knutselkont elise van 7 zou dit zeker weten echt heel leuk vinden.

 8. Krimpie-dinkie, wat heb ik dat lang niet meer gehoord, maar weet het gelijk weer! Jeugdsentiment…
  Ik zou het heel graag met mijn jongens doen, zodat ook zij later deze leuke herinnering hebben!

 9. jaaa, krimpie dinkie, wat was dat altijd leuk om te doen! ik doe graag mee voor onze kleine knutselaar Yoeri, dan kan mama stiekem ook weer terug in de tijd!

 10. Knutselen doe ik graag met mijn kleinkinderen.
  Vooral met mijn oudste kleindochter.
  Zij vindt dit vast heel leuk, bedeltjes maken voor aan haar armbandje.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 11. Wat superleuk dat dit er weer is! Als klein meisje vond ik dit geweldig om te doen! Het wonder om in de oven te zien hoe je kunstwerkje krimpt! En het dan cadeau geven aan iemand: een zélfgemaakt sieraad!!!
  Ik doe heel graag mee om dit samen met de twee pleegkindjes die op dit moment bij ons in huis wonen te gaan doen! Een mooie sleutelhanger maken voor hun biologische ouders mischien en voor henzelf ook iets natuurlijk! Superleuk!

  Ik ga duimen! Fijne dag! 😀

 12. Oh dit is gaaf!! Ik had dat vroeger idd ook, maar in mijn beleving was het niet doorzichtig maar wit 🤔
  Ik doe graag mee met deze actie voor mijn oudste dochter. Ze is erg creatief en zal dit ook echt leuk vinden.

 13. Hier ging ik vroeger echt voor naar de knutselclub en elke week maar hopen dat we die dag met Krimpy Dinky aan de slag gingen!!
  Ik loot graag mee voor mn zoon, zodat hij het ook eens kan beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.