Naast leuke reviews van producten zal ik zo af en toe ook kaartje mogen weggeven voor een leuk uitje. Een van die leuke uitjes is een bezoekje aan het PIT Veiligheidsmuseum. We waren hier al eens eerder geweest, maar in afgelopen vakantie zijn de meiden nog eens een middagje teruggegaan. Ze hebben zich opperbest vermaakt in de wereld van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van een historische collectie en interactieve games. Eigenlijk een museum voor iedereen om eens te gaan bezoeken. Doe mee en maak kans op 2 gratig toegangskaartjes.

Feestweken Mama's liefste 40 jaar PIT Veiligheidsmuseum

Ontdek de wereld van politie, brandweer en ambulance. Verkleed je in de verkleedhoek en doe de politie, brandweer en ambulancespelletjes of speurtochten in het museum. Ben jij geschikt voor de politie? Kan jij brandblussen zoals de brandweer? Wat weet jij van veilig verkeer? In het PIT Veiligheidsmuseum kom je er achter op een leuke en interactieve manier.

PIT Veiligheidsmuseum

Vaste tentoonstelling

De vaste collectie in het museum bestaat uit 750 collectiestukken. Samen vertellen die het verhaal van onze veiligheid. Er staan historische voertuigen en antieke uniformen, maar ook kan je een kijkje nemen in een echte politiecel of een wapenkluis. In het museum vind je 10 thema’s: meldkamer, brandweer, geneeskundige hulp, crisiscentrum, verkeer, criminaliteit, politie, crime-scene, huiselijk geweld, veiligheid in de toekomst

PIT Veiligheidsmuseum

Interactieve games

Naast een kijkje nemen van de in een politieauto of ambulance uit de vorige eeuw, zijn er ook allerlei interactieve games, waarmee je brandweer en politie spelletjes kan doen. Spelenderwijs leer je hoe de hulpdiensten met elkaar samenwerken. Ook zijn er verschillende zelftesten: Ben jij geschikt voor de brandweer, de politie of als ambulance chauffeur? Hoe veilig is jouw huis? Hoe veilig maak je gebruik van internet? Test of jij voorbereid bent op een veilige toekomst. Stap in de schoenen van een politieagent of brandweerman! Blus een digitale brand of los een misdaad op. Op de skelterbaan kunnen kinderen leren hoe ze veilig  moeten rijden en moeten oversteken in het verkeer.PIT Veiligheidsmuseum

Agenda

Naast de vaste tentoonstelling zijn er ook regelmatig leuke evenementen in het museum

Ontmoet de Brandweer
10 & 11 maart 2018 | 12:00 – 15:00 uur
Een brandweerman of vrouw komt langs om te vertellen over zijn of haar werk bij de brandweer. De brandweer is in het museum aanwezig voor al jouw vragen!

Ontmoet de Politie
17 & 18 maart | 12:00 – 15:00 uur
Een wijkagent komt langs om te vertellen over zijn of haar werk bij de politie. Durf jij je in de boeien te laten slaan?

Ontmoet Rode Kruis vrijwilligers
24 & 25 maart 2018 | 12:00 – 15:00 uur
Rode Kruis vrijwilligers komen langs om te vertellen over hun werk en geven EHBO lesjes

 

Wat vonden mijn meiden er van?

Mijn meiden hebben een hele leuke middag gehad. Het museum is erg overzichtelijk en niet al te groot, maar er is zoveel te doen, dan een middagje eigenlijk te kort was. Ook is er voor alle leeftijden wat te doen. Sommige interactieve games zijn voor de oudere kinderen meer geschikt, maar voor de kleintjes is er ook een speciale Paw Patrol speurtocht. Maar de skelterbaan, waar je je verkeersregels in praktijk kunt brengen, blijft toch de grote favoriet!

PIT Veiligheidsmuseum

Praktische Informatie

 • Toegangsprijzen: Museumkaart gratis, Volwassenen € 9,50, Kinderen € 6,50, Gezinnen € 27,50.

 • Openingstijden: In de vakantie geopend van maandag t/m zondag van 11:00-17:00 uur. 

 • Adres: Schipperplein 4, 1315 SB Almere (Parkeren in Schippergarage). 

Winactie 2 kaartjes PIT Veiligheidsmuseum gesloten

Wil jij ook een kijkje gaan nemen in het PIT Veiligheidsmuseum, doe dan mee met deze winactie. Ik mag namelijk 2 kaartjes weggeven om een bezoekje te gaan brengen in de maand maart.

De winnaar is

De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Foto’s’: PIT Veiligheidsmuseum

Samenwerking

34 Comments on Win #3 | 2 kaartjes PIT Veiligheidsmuseum

 1. Wat gaaf….ik doe mee voor mijn zoontje Sam en zijn neefje Sepp. Allebei gek op alles wat betrefd politie! Ze zullen hiermee echt blij zijn!

 2. Pit is super leuk! We zijn er vorig jaar op de verjaardag van Mijn zoontje Thomasgeweest. Hij wil brandweerman worden, al sinds hij kan praten gaat het over de brandweer 🚒

 3. hier maak ik heel graag kans op! Mijn stiefzoon is een brandweerman in wording 😀 Hij weet het allemaal, elke open dag van de brandweer is hij er bij. Dit museum willen wij graag eens bezoeken. Is echt een fantastisch uitje denk. Als ik afga op alle ervaringen van iedereen :d

 4. Oeh dit klinkt geweldig. Ik doe graag mee, al weet ik niet of mijn zoontje nog te jong is (bijna 2)? Hij is in ieder geval gek van alles met een sirene! En ook Almere is bij ons in de buurt. Lijkt me een heel leuk uitje!

 5. Hier zouden wij graag met ons gezin heen willen. De favoriete auto van onze zoon is momenteel zijn ambulance. Ook de politie en brandweer vindt hij interessant. Wij wonen vlak bij de brandweerkazerne en onze zoon wil altijd even naar binnen gluren als we er langskomen.

 6. Mijn plus-dochter wilt later graag politieagente worden. Mijn dochter vindt alleen politie ter paard aantrekkelijk klinken😉

 7. Lijkt me leuk! Ik maak graag kans. Mijn peuter roept nu steeds dat hij brandweerman wil worden én pakketbezorger. Lijkt me prima te combineren 😉

 8. Jeetje, dat is dicht bij mij in de buurt. En ik ben er nog nooit geweest (schaam schaam). Komt op mijn lijstje te staan. Ik doe niet mee met de winactie want ik deed al met een andere van je mee.

 9. Ik doe mee voor Finn, mijn neefje en Lennon, mijn zoon. De spannendste beroepen wat Finn betreft; vooral brandweerman! Lennon is nog vooral gek op de sirenes 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.