Mocht je vandaag wakker worden en het liefste meteen weer onder de wol kruipen, dan kan dat kloppen! Vandaag is het namelijk Blue Monday – volgens sommige de meest deprimerende dag van het jaar. De dagen zijn kort, koud en donker, alle feestjes voorbij en de goede voornemens mislukt. Om je vandaag toch een beetje op te vrolijke hebben ik weer een leuke winactie voor je, net als de afgelopen dag. Dus kop op; het word vanzelf weer zomer, feestjes zullen weer gevierd worden en ook zonder goede voornemens kun je er een heel mooi jaar van maken.

Happy Blue Monday 2018

Blue Monday

De term Blue Monday is nog niet zo oud. Het was in 2005 dat de Britse psycholoog Cliff Arnall onderzocht welke dag van het jaar de meeste mensen een dip hadden. Dit deed hij door verschillende oorzaken van depressie samen te vatten in een formule. Hieruit rolde de derde maandag van het jaar.

 • Maandag omdat dit voor vele de minst leuke dag van de week is. Namelijk de dag waarop er na het weekend weer gewerkt moet worden.
 • Januari omdat iedereen de korte, donkere en koude dagen zat is. Maar ook omdat de feest- en vakantie liggen alweer ver achter ons liggen en er meestal ook weinig leuks te doen is in januari
 • De derde week omdat dan de goede voornemens alweer vergeten of mislukt zijn. Dit geeft vaak een gevoel van falen.

\frac{[W + (D-d)] \times T^Q}{M \times N_a}

In de Arnalls formule die staat de W voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoelang geleden het kerst was, Q voor hoe goed men nog de goede voornemens volhoudt, M voor het motivatieniveau en Na voor het gevoel om actie te ondernemen. Allemaal factoren die een behoorlijke invloed op je humeur en stemming kunnen hebben. 

Hoe de formule verder wordt ingevuld is mij niet helemaal duidelijk. Er wordt niet aangegeven wat de eenheden van de variabelen zijn. Hierdoor was er natuurlijk ook wel de nodige kritiek over zijn formule.

Over die derde week is nog wel wat discussi. Is dat de maandag van de derde week of de maandag na de derde week? Sommige zeggen dus dat het 22 januari pas Blue Monday is. Maar omdat voor vele de 22e pay-day is, rijmt dat dus niet de de d in de formule. Voor vele is dat dag dat het salaris wordt gestort zeker de beste dag van de maand.

Winactie Bye Bye Blue Monday #4 is gesloten

Zoals beloofd om er vandaag toch een beetje een leuke dag van te maken, mag ik de DVD van Girls Trip weggeven. Deze komedie bevat alles wat je op Blue Monday kan gebruiken; vakantie, zon, feestjes en veel humor.

  

Vier goede jeugdvriendinnen (Regina Hall, Tiffany Haddish, Jada Pinkett Smith en Queen Latifah) zijn al jaren niet samen op pad geweest, hoog tijd dus voor een Girls Trip! Tijdens hun reisje naar New Orleans wordt er flink gedanst, gedronken, gelachen, geflirt, en gaan ze helemaal los.

Gefeliciteerd 

74 Comments on Happy Blue Monday! | DVD Girls Trip

 1. Ik heb van oaar vriendinnen gehoord dat deze film must to see film is en hoop van harte dat ik deze film kan zien. Mijn beste tip tel af tot zomervakantie daar wordt ik erg blij van. Nog #25weeks

 2. Dat is waar ook. Het is vandaag blue monday. Feit dat ik blue monday onzin vind terzijde. De film daarentegen ziet er leuk uit. Ik doe alleen niet mee met de actie omdat ik het iemand anders meer gun.

 3. Wat grappig; wist niet dat daar een hele theorie achter zat! En de film is zeker een aanrader! Heb me kapot gelachen, te leuk om met vriendinnen te kijken. Of alleen :).

 4. Wauw ik wist niet dat er een heel verhaal achter Blue Monday zit. Heel grappig om te lezen.
  Vandaag nog weinig last van een Blue Monday gehad, mijn tip voor zo’n dag is gewoon lekker de radio aanzetten op een zender met je favoriete muziek en lekker meezingen. Ik werd er vanmorgen in ieder geval heel vrolijk van!

 5. Wij gaan straks met een stel vriendinnen de Escape Room in en daar hebben we ongelooflijk veel zin in! Voor ons nu nog even Blue Monday maar over een half uurtje zijn we compleet en gaan we eerst lunchen!

 6. Ik heb nog geen last van blue monday. Misschien komt dat doordat mijn voornemens op korte termijn wel goed gaan. Ik ben namelijk al 1,5 kilo afgevallen in 2 weken. Dus dat gaat de goede kant op.

 7. Mijn tip tegen een Blue Monday: blijf in je bed met het dekbed over je hoofd.

  Grapje hoor 🙂 Ik probeer sowieso overal positief naar te kijken, dus deze Blauwe Maandag treed ik met een glimlach tegemoet! Het winnen van deze film zou het nog beter maken natuurlijk 🙂

 8. Zo’n depri dag word je aangepraat vind ik. Ik heb er nooit last van. Lachen is ook veel beter en gezonder. Daar gaat deze dvd wel voor zorgen 😉

 9. Ik had niet aan blue monday gedacht , maar zo voelde ik me na een druk carnavals weekend wel een beetje haha

  Ben heel erg benieuwd naar de film, ga hem toevallig zelf reviewen

 10. Relaxen (neem een spa-moment), alleen dingen doen waar je zin in hebt en als afsluiter lekker warm en knus met lekkere snacks naar leuke films (series) kijken!

 11. Heb onlangs de film Girls Trip gezien, die is echt supergoed! Ik heb genoten van begin tot einde.
  Wat Blue Mondays betreft, ik heb hier altijd last van. Zeker vandaag want het was nog donker om 11u en om 15u kon ik de lichten weer aansteken.

 12. Gelukkig heb ik er zelf (tot nu toe) weinig last van gehad vandaag. Wel kan ik het mij voorstellen dat mensen niet echt blij worden van zo’n donkere regenachtige dag! Het is het eerste jaar dat mijn voornemens tot nu toe best redelijk gaan..

 13. Mijn zoon kwam Vrijdag ziek uit school.
  Mijn man vanmorgen en ik krijg nu ook steeds rillingen en voel me niet echt top.
  Na het eten ben ik even lekker 3 kwartier in bad gaan liggen en voel me nu wel iets beter.

 14. mijn tip blijf logisch nadenken. Het is pas januari nog 11 maanden om je doelen te voltooien. Girls trip helaas gemist in de bioscoop en nu maar hopen dat ik het toch kan bekijken

 15. Zelf totaal geen last gehad van Blue Monday! Terwijl alle aspecten aanwezig waren haha… ook nog eens vet vies weer… die DVD lijkt me superleuk dus ik doe mee!

 16. Er was gisteren inderdaad veel aandacht rondom Blue Monday. Ik voel het zelf niet zo, maar kan me voorstellen dat deze periode de kans groter is dat mensen iets eerder in een dipje zitten. Leuk winactie! Ik sla even over, want ik heb nog genoeg films te zien, maar succes aan iedereen.

 17. Deze film staat nog op mijn bucketlist, dus ik doe graag mee aan deze winactie!

  Mijn tip om een blue monday tegen te gaan is natuurlijk lekker op de bank een filmpje kijken met vriendinnen en een hoop lekkers!

 18. Die film lijkt me echt zó grappig. Wij kijken weleens met onze hele vriendengroep een film op een feestje, dus dan zou ik deze sowieso meenemen 😉 Ik doe dus graag mee! M’n tip tegen blue Monday – ook al is die inmiddels al voorbij – is om je week juist extra goed te beginnen, door de grootste taak van je to-do lijstje alvast te doen op die maandag.

  Grappig trouwens, die formule! Ik snap inderdaad ook niet helemaal wat de eenheden zouden zijn, maar het is wel leuk bedacht zo 😉

 19. Voor mij is het elke dag weer een Happy Blue Monday, want elke avond geef ik mijzelf een schouderklopje, voor dat ik die dag weer goed ben doorgekomen. ( Ik wil niet zielig doen, maar ik heb een herseninfarct gehad en ben blij dat het nog steeds goed met mij gaat, vandaar)
  Deze dvd Girls Trip, lijkt mij heel leuk. Zou ik graag samen met mijn dochter willen bekijken.
  Ik volg op Bloglovin en waag graag een kansje.

 20. Verrassend genoeg gaat het hier nog prima met de voornemens. Dat is meteen mn beste tip: hou vol en til ee niet te zwaar aan als niet alles lukt. En daarom doe ik graag mee, geweldige film!

 21. Nou voor mij duurt dit jaar de happy monday al 3 dagen, ik heb een fikse oorontsteking en moet straks naar de arts. Niet normaal, wat kan dat pijn doen. Een feelgood movie zou een welkome remedie zijn.

 22. Lijkt mij een erg leuke film!
  Mijn tip voor op Blue Monday is: lekker gaan sporten! Dan kun je alles even loslaten en je produceert een geluksstofje. Vervolgens een lekkere warme douche of bad nemen met lekkere geurende verzorgingsproducten en daarna kun je er weer met frisse moed tegenaan.

 23. En hiermee kan ik mijzelf wel goed bezig houden 🙂 Dit weer leent zich goed voor een heerlijk filmpje.

  Bij mooi weer lekker een wandeling maken en heerlijk ergens op een terras lunchen

 24. Ik doe graag mee! Mijn beste tip: Het weekend ervoor alle prijzen met je meisjes pakken op een turnwedstrijd. Gegarandeerd een leuke maandag!!

 25. Blue Monday? Tja, het is maar waar je in gelooft. Ik ben lekker nuchter en denk altijd positief en dan kom je een heel eind. 😙

 26. Ik maak graag kans! Er een verwendagje van maken door na het werk lekker op de bank onder een dekentje een film te kijken, geurkaarsjes aan en iets lekkers erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.