Hoezeer ik ook verlang naar de warme zon en zwoele nachten, zo kijk ik ook op tegen de komst van de muggen. De hele nacht wakker liggen van zo’n zoemer in je oor en de jeuk erna, als ze je te grazen hebben genomen. Dit jaar kwam ik Squitos muggenpleisters tegen op een beurs. De oplossing zonder smeren en ook voor de allerkleinste geschikt.

Ik mag eigenlijk niet klagen, want mij lusten ze niet echt, maar ze kunnen mij zeker wel een nacht uit mijn slaap houden. Mijn kinderen zijn helaas wel vaak slachtoffer. Zeker Kleine Zus, als zij geprikt wordt door een mug, dan krijgt ze enorme rode schijven op haar kleine armpje en beentjes

Anti-muggen oplossingen

In de loop der jaren hebben er al heel wat anti-muggen middelen ons huishouden gepasseerd.

DEET

Ik heb een tijdje in Afrika gewoond en daar smeerde we ons elke avond in met DEET. Voor wie niet weet wat DEET is; DEET is hetzelfde als diëthyltoluamide en al is sinds 1957 op de markt. Deze stof zou de geurreceptoren van muggen verstoren en zo mensen niet meer ruiken Helaas blijken muggen ongevoelig te worden voor de geur van DEET en heb je hogere concentraties ervan nodig. Opvallend is ook dat DEET een oplosmiddel is dat diverse stoffen kan aantasten, waaronder bepaalde plastics, viscose, elastaan en leer. Niet echt lekker dus om op je huid te smeren, al helemaal niet bij kinderen.

Stekkers en Klamboo

Ook hebben we stekkers en klamboes gekocht. Deze in de stopcontacten gedaan en boven de bedden gehangen, in de slaapkamers van de meiden. Dat hielp zeker wel, maar alleen in hun kamer, want overdag buiten heb je er niet zoveel aan.

Squitos muggenpleisters

Een tijdje geleden kwam ik op de beurs de Squitos muggenpleisters tegen. Deze anti-muggen-methode had ik nog nooit eerder gezien, maar vind het nu al de uitvinding van het jaar. In een mooi blauw blikje vind je 24 muggenpleisters. Deze kun je overal opplakken, in de buurt van je kind; de bedrand, in de (reis)wieg of kinderwagen en op kleding. De stickers met dierenplaatjes werken maar liefst 72 uur.Squitos - anti-muggen stickersDe vrolijke kinderstickers bevatten de etherische olie van Cymbopogon nardus (citronella) en Eucalyptus Globulus (eucalyptus). Ze zijn 100% natuurlijk, bevatten geen DEET en dus niet giftig en veilig voor kinderen. Daarom ook al te gebruiken bij kinderen vanaf 0 jaar.

De eerste muggen heb ik dit jaar al gespot, dus de Squitos muggenpleister liggen al klaar op te gaan gebruiken. Wij wonen aan het water, dus in de zomer is ons huis snel gevuld met deze ongewenste vriend. Hopelijk zullen de pleisters voorkomen dat de meiden gestoken worden en de hele dag met jeuk rondlopen. Nu nog iets verzinnen tegen het zoemen….

Squitos muggenpleister zijn onder andere verkrijbaar bij Bol.com

Vinden de muggen jou of je kinderen ook zo lekker?

Uitgelichte afbeeldingen; Shutterstock.com

Advertenties

13 Comments on Squitos anti muggenpleisters, ook voor de allerkleinste

  1. Muggen vinden mij heeeel erg lekker. En wij wonen in een dorp aan weilanden dus die muggen zullen ons ook weer goed vinden. Zal tegen de tijd dat ze weer er zijn eens denken aan dit blogje 😉

  2. Oh wauw! Hier hebben we al heel veel last van muggen. Ik ga mijn schoonouders even vragen of ze dit mee kunnen nemen als ze op vakantie komen..thanks voor de tip!

  3. Van m’n zoontje werd gedacht dat hij vorig jaar de waterpokken had, zoveel muggenbulten had hij. Het hele jaar door hebben wij muggen en dus ben ik driftig op zoek naar iets dat werk (voor ze weer gaan prikken). Dit ziet er heel praktisch uit

  4. Ik las er ook al ergens anders over en verwerkte ze in een blog voor het Vettt magazine zomerspecial (vettt.nl) hebbedingen voor de zomer! Ze zijn handig en schattig! Ik moet ze snel kopen, voor mijzelf, want zit onder de bulten 😫

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.