Welke generatie is er niet opgegroeid met de Disneyfilm Dumbo? Deze film kwam al in 1941 in de bioscopen en heeft menig hart veroverd. De film kreeg zelfs een Oscar® voor best scorende muzikale film dat jaar. Dit jaar komt Disney met een aantal van zijn oudere klassiekers in een nieuw Live-Actionjasje. Dumbo trapt deze reeks af en dat belooft zeker wat voor de rest.

WHEN I SEE AN ELEPHANT FLY -- In Tim Burton’s all-new, live-action reimagining of “Dumbo,” former circus star Holt Farrier (Colin Farrell) and his children (Nico Parker and Finley Hobbins) find themselves caring—and advocating—for a newborn elephant whose oversized ears make him a laughingstock in an already struggling circus. Directed by Burton and produced by Katterli Frauenfelder, Derek Frey, Ehren Kruger and Justin Springer, “Dumbo” flies into theaters on March 29, 2019. © 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Dumbo is natuurlijk niet de eerste film van Disney die opnieuw wordt uitgebracht met deze nieuwe Live-Actiontechnologie. Zo was er al Beauty & the Beast. Assepoester, Jungle Book, Alice in Wonderland en vorig jaar Winnie the Pooh. Persoonlijk is de film van Alice in Wonderland hier in huis erg favoriet, en zeker ook bij mijn kinderen. Voor Dumbo heeft Disney dan ook opnieuw de samenwerking met Tim Burton opgezocht. Deze combinatie maakte dan ook dat ik niet kon wachten op de release van Dumbo.

Het verhaal

Circus-eigenaar Max Medici (Danny DeVito) vraagt voormalige ster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat spoedig ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) ten ore komt, die vervolgens de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainmentonderneming; Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire luchtacrobaat, Colette Marchant (Eva Green), tot Holt ontdekt dat Dreamland volzit met duistere geheimen.

Genre: familiefilm, live action
Lengte: 112 min.
Gesproken taal: Engels
Kijkwijzer: 12+ met angst
Technische tag: 3D, IMAX, Dolby Cinema, Dolby Atmos, 4DX
Cast: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Finley Hobbins, Nico Parker.
Regisseur: Tim Burton
Meer informatie op disney.com/dumbo

Dumbo vliegt de bioscopen binnen op 27 maart 2019.

Wat vond ik ervan?

Ik heb genoten van deze film, 112 minuten lang! Vanaf de eerste minuut word je meegenomen door het circus van Medici Brothers. De beelden zijn prachtig geschoten in een bepaalde sepiakleur, die je meeneemt naar de tijd, waarin dieren nog gebruikt werden in het circus. Gelukkig blijft het een op en top Disneyfilm met een politiek correct sausje, die mijn persoonlijke vragen of je nu nog wel een film kunt kijken over een circus met dieren, wegnamen.

Dumbo © 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Ook was ik op slag verliefd op Dumbo. Colin Farrell is zeker ook niet mis, maar je verdrinkt in de ogen van Dumbo. Ook de dochter van Holt Farrier, Milly (Nico Parker) vond ik een echt plaatje en zeker een jonge actrice die we vast vaker gaan zien in de films van Tim Burton. De casting van Danny de Vito is ook zeer passend. Leuk weetje is dat zijn dochter Lucy ook een rolletje heeft in de film als garderobedame. Ik ben al fan van Michael Keaton sinds BeetleJuice, maar in deze rol had wel wat meer pit mogen zitten. Misschien was Johnny Depp een betere keuze geweest.

Ik was een beetje bang dat ik bij de hele film mijn zakdoekjes nodig zou hebben, maar dat viel gelukkig wel mee. Wel zit dezelfde scène in de film, die iedereen kent uit het origineel met het liedje “Baby Mine” (toen ook genomineerd voor een Oscar). Deze gaf mij zeker een brok in de keel en ook op andere momenten voelde ik de tranen opkomen, maar mijn zakdoekjes bleven in mijn tas. De film is absoluut veilig om naar toe te gaan ook zonder zakdoekjes 😉

De film is geclassificeerd als een 12+ film en dus geen kinderfilm. Hij wordt dan ook de komende weken getoond tijdens de Ladies Nights bij o.a. Kinepolis. Persoonlijk vond ik het een prima film om met mijn meiden (6 en 10) naar toe te gaan. De film is namelijk niet enger dan films als Brave of Zootropolis, beide met een kijkwijzer 6+. Ik heb het nog wel even nagevraagd bij Disney. Die vertelde mij dat deze kijkwijzer te maken heeft met het geweld tegen de dieren in de film. De kijkwijzer 12+ is dan ook enkel een advies voor ouders en mogen kinderen niet naar deze film zonder begeleiding van een volwassen. Ik twijfel zelf nu of we niet morgen alsnog met z’n allen naar de première in Tuschinski zullen gaan (kaartjes daarvoor zijn hier nog te koop) Ik zou namelijk zó nog een keer gaan.

Winactie Dumbo is gesloten

Nadat ik de film heb gezien, kreeg ik van Disney 2x een pin en kaartspel van Dumbo om te verloten onder mijn volgers.

De winnaars zijn:

 • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Dumbo © 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Samenwerking

© 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

40 Comments on Dumbo – in een heel nieuw jasje

 1. Voor mijnkleindochter en petekindje Miley die binnenkort jarig is, ze houdt net als haar Ima van olifanten en ik ga zeker naar de film kijken en ik neem maar een heel doos zakdoekjes mee, want denk niet dat we het droog houden, dus ik kan niet zonder zakdoekjes

 2. Leuk, ik kan niet zonder mijn familie. Ik doe mee zodat ik samen met mijn dochter kan gaan. Haar broertje en zusje zijn nog te klein die blijven dan bij papa, samen een quality time.

 3. Onze kids zijn gek op dombo en kunnen niet zonder hun circus tent om mee te spelen en de pluche dombo hiermee geven ze altijd voorstellingen voor papa en mama😍

 4. Wat heerlijk weer een leuke familiefilm .Hier willen we heel graag naar toe .En wat neem ik mee , Ja sorry maar mijn zakdoeken heb ik altijd bij me . Mijn man word nog al eens gek van mij, maar ik moet er een bij me hebben . Papieren / katoenen maakt niet uit als ik er maar een heb. En de film heerlijk om naar toe te gaan .

 5. Wauw ik doe heel erg graag mee! Ik kan zonder een hele hoop niet 😉 Ik heb nl MS haha. Maar zonder kinderen en kleinkinderen zou ik echt niet kunnen!

 6. Deze film lijkt me zo mooi! Wel vreemd dat deze film 12+ is.
  Ik doe graag mee aan deze winactie.
  Ik kan niet meer functioneren zonder mijn lieve neefjes.

 7. Jaaaa geweldig! Wat mij altijd bijgebleven is met Dombo is dat je toch geweldig uit kan blinken ook al ben je anders! Ik werd erg gepest met mijn grote neus maar kreeg toch wat zelfvertrouwen hierdoor. Wij doen graag mee!!

 8. Ik kan niet functioneren zonder mijn man, waar ik al 51 jaar mee getrouwd ben en ik ken hem al 56 jaar vanaf mijn 17e jaar.
  Wat zou ik zonder hem moeten beginnen.

 9. Ik loot graag mee voor deze leuke Dombo-prijs.
  Ik zou niet zonder zoveel dingen kunnen. Mijn ouders, mijn man, mijn telefoon (anders kan ik niet meer mee doen met deze leuke winacties).

 10. Als Disneyfanaat staat deze ook op mijn wensenlijstje. Ik kan niet zonder mijn familie. Maar ik kan niet functioneren zonder mijn bril, want dan krijg ik knallende hoofdpijn 😊.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.