Vorige maand werden de winnaars bekend van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019. Geen makkelijke keuze, maar het spel Smart Farmer van Smart Games is zeker wel een terechte winnaar in de categaorie 4-5 jaar. Al kan ik je verzekeren dat ook oudere kinderen & volwassen deze puzzels zeker een uitdaging kunnen vinden. Wij spelen het daarom thuis ook graag samen. Iets voor jullie gezin? Doe dan mee, want ik mag ook een spel weggeven.

Smart Farmer

Smart Farmer is eigenlijk meer een puzzel dan een spel. Het is de bedoeling om de dieren op de boerderij uit elkaar te houden. De dieren maken er namelijk een beestenboel van en moeten van elkaar gescheiden worden. Helaas heeft de boer maar 3 eenvoudige hekken om dit te doen. Lukt het jou om de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, de koeien, de schapen en de varkens allemaal hun eigen plek krijgen? En om het nog moeilijker te maken moet je er dan ook voor zorgen dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft!

Speelgoed van het jaar

Dat Smart Farmer genomineerd is voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing was geen verrassing. Het is namelijk een mooi vormgegeven spel. En net als bij de andere spelletjes van SmartGame leren kinderen logisch denken en test het hun probleemoplossend vermogen. Er zijn in totaal 60 verschillende uitdagingen, met verschillende niveaus van makkelijk naar moeilijk.

In het boekje zie je op de plaatjes de plek waarop de verschillende dieren staan. Zo kunnen ook kinderen die nog niet kunnen lezen, prima zelf dit spel spelen.

Smart Farmer

Het plaatsen van de hekken in de weide op de juiste plek, vraagt om ruimtelijk inzicht, verbeelding (mentaal visualiseren van mogelijke oplossingen), planning en out-of-the-box denken (mentale flexibiliteit). De uitdagingen worden steeds groter, zodat kinderen makkelijk kunnen starten en in hun vaardigheid kunnen groeien. Daarmee wordt de motivatie en aandacht behouden. Komen jullie er toch een keer niet uit, dan zijn de oplossingen in het boekje terug te vinden.

In principe wordt het spel alleen gespeeld, maar wij spelen het vaak samen en lossen samen de puzzels op of doen een uitdaging om de beurt. Maar zeker is het ook een goed spel voor achterin de auto of om mee op reis te nemen. De schattige boederijdieren zijn van thermoplastisch rubber gemaakt, waardoor ze zacht aanvoelen en ook goed op de juiste plek blijven staan. Ideaal ook om mee te nemen naar ‘saaie’ visites of etentjes met de feestdagen. De prijzen van de SmartGames maken het ook een leuk cadeautje onder de kerstboom.

Wat vinden wij ervan?

We hebben ondertussen al wat meer SmartGames in huis en we spelen ze dan ook graag samen, onderweg of alleen. Smart Farmer zag ik al tijdens de speelgoedbeurs in Neurenberg. Daar had ik al een keer mijn hersens gekraakt over één van de uitdagingen. Heel eerlijk vond ik het nog niet zo makkelijk. Dat het spel genomineerd was in de categorie 4-5 jaar verbaasde mij dan ook wel. Mijn dochters zijn 7 en 11 jaar, maar vinden de uitdagingen dan ook zeer leuk om aan te gaan.

Lees ook: SmartGames Colour Catch

Winactie Smart Farmer

Is dit spel ook wat voor jullie? Doe dan snel mee en wie weet vind jij dit pakketje met kerst dan wel onder de boom.

Smart Farmer
 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij welke puzzel jullie graag doen.
 • Vergeet niet om een geldig e-mailadres achter te laten, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
 • Niet verplicht, maar een like voor Mama’s Liefste op FacebookInstagram Twitter Bloglovin wordt zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
 • De winactie loopt t/m 10 december. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere winacties op Mama’s Liefste:

67 Comments on Winactie | Smart Farmer gekozen tot speelgoed van het jaar

 1. Over dit spel heb ik al van alles gehoord, wij maken graag kans om het zelf ook eens te kunnen spelen. Wij maken vaak een legpuzzel die eigenlijk een zoekplaatje is, elke keer ontdekken we weer andere dingen

  • Ik doe heel graag mee! Smartgames vinden ze hier helemaal top en deze zou voor onze kleine knul erg leuk zijn. Hij maakt graag zijn legpuzzels van brandweerman Sam en zijn oudere zussen maken graag sudoku puzzels.

 2. Wat een leuk spel voor mijn bijna 5 jarige meisje. Gek op diertjes van de boerderij en maakt graag kinder sudoku’s.
  Wij doen graag mee!

 3. Mijn zoontje maakt graag puzzels van ongeveer 100 stukjes. Smart farmer is eens een keer wat anders en zou een leuke uitdaging voor hem zijn, dus we doen graag mee met de winactie.

 4. Super leuk voor mijn zoon. Hij is meer van de spelletjes dan van het puzzelen. Zijn puzzel van de ark van Noach vindt hij wel leuk om te doen.

 5. Deze lijkt me geweldig voor onze dochter Noor. Ze is gek op puzzels maken. Nu is ze helemaal fan van Disney puzzels. En hoe meer stukken hoe beter

 6. Doe heel graag mee voor mijn dochter van 5 die houd wel van een puzzel. We hebben er al 1 van dit merk maar de boerderij vind ik meer wat voor haar🍀

 7. Ik ben zo dol op de Smartgames! Onze knul kreeg voor z’n 4e verjaardag de XOXO puzzel en is er nog helemaal weg van. Nu hij bijna 5 wordt willen we een nieuwe SmartGame aan z’n opbouwende collectie toevoegen. Ze zijn allemaal zo leuk maar de Smart Farmer staat met stip op 1. Mede door de leuke diertjes 🙂 We zouden dus heel graag kans maken voor Joep!

 8. Mijn jongste heeft SmartGames afgekeken van zijn oudere broer. Hij vind Sneeuwwitje heel erg leuk. Ik weet zeker dat hij Farmer ook heel erg leuk vind.

 9. Ooh dit zal mijn dochter van 4 geweldig vinden! Ze probeert vaak de iq games van haar broer (9) te doen, maar die vindt ze toch nog te moeilijk..

 10. Ik doe graag mee voor mijn kleuterklas! We zijn dol op de smartgames! Het liefste spelen we nu Roodkapje maar dit zou echt een toffe aanvulling zijn

 11. Ik gebruik de Smart Games in mijn klasje. Maar voor ik ze daar gebruik, mogen mijn kinderen ze thuis eerst zelf eens uittesten. ‘Parking puzzler’ van Smart Games vonden zij erg leuk.
  We doen graag mee met deze winactie. Het zou fijn zijn om eens zo een puzzel hier thuis te hebben! (En als mijn kinderen er te oud voor geworden zijn, krijgt het spel een tweede leven in mijn klas!)

 12. Tot voor kort kende ik Smart Games niet. De juf vertelde dat dochterlief het heel leuk vindt. Thuis doen we vooral legpuzzels maar hopelijk binnenkort niet meer 🙂

 13. Dit is super leuk voor mijn pientere kleuter.
  We hebben een smart game met piraten dat vaak gespeeld wordt dus een nieuwe uitdaging is erg welkom.

 14. Ohh ja héél graag!!
  Mijn zoontje Daan is gek op dieren en deze Smartgame lijkt ons steeds zooo leuk! Helaas zit hij morgen niet in de zak van Sinterklaas maar misschien komt de kerstman dit jaar ook nog langs? Daan vind op dit moment laagjes puzzels erg leuk en we hebben een mooie grote met een brandweer auto! Zelf zijn we bezig met een wasgij puzzel waar het plaatje op de puzzel 2 uur later is dan op de doos. Ben zelf eigenlijk ook wel heel benieuwd naar deze Smartgame! Altijd leuk die hersenkrakers!

 15. Leuke winactie! Ik doe heel graag mee voor mijn dochter Amber van 4 jaar. Ze houdt van een uitdaging en is dol op gezelschapsspellen.
  Alvast bedankt!

 16. Ik doe graag mee! Op het moment is Lilly heel veel met puzzels bezig. Ze heeft van Sint een puzzel van Kikker gehad en die is nu echt favoriet!

 17. Perfect voor mijn 2 zoontjes. Ze houden beide van puzzelen. Spiderman is hun favoriet. Dit is eens een keer iets Anders. Leerrijk en blijft leuk. Zouden ze samen leuk kunnen puzzelen 👍

 18. Ik doe mee! Ik heb twee jongens die qua rekenen en logisch denkvermogen heel ver zijn terwijl het lezen achter loopt. Mede daarom kunnen ze w wat extra uitdaging krijgen en de juffen adviseerden ons om ze met SmartGames te laten spelen.

  Ik ben benieuwd 😊
  Groetjes Geke

 19. Wat leuk! Ons zoontje van 4 is gek op puzzelen. We hebben afgelopen zomer tijdens een paar dagen weg met zn 3en een Disney puzzel van 1000 stukjes gemaakt, hij werd er helemaal blij van :). Dit zal hij ook vast heel leuk vinden.

 20. Superleuk om samen met mijn kleindochter te puzzelen op de dagen dat ik oppas. De puzzel van de dierentuin is haar echte favoriet. Ze is dol op dieren

 21. Mijn zoontje wordt 5 jaar op 21 december. Hij zou hier ongetwijfeld heeeeel blij mee zijn! Ik doe dus heel graag mee! We hebben hier nog geen enkele Smartgame en ik ben er wel heel benieuwd naar.

 22. Voor mijn kleindochter die zo vaak langdurig stuipen heeft gehad en daardoor toch- verdrietig genoeg -achter loopt in haar ontwikkeling maar graag spelletjes meespeelt zou dat spel misschien wel heel fijn zijn en haar stimuleren om goed na te denken!Heel graag!

 23. gewone legpuzzels doen we normaalgesproken; liefst van bijv. pokemon van onze Jarno. wel met 100 stukjes. ik ben wel heel benieuwd naar smartgames, hier hebben we nog niets van en lijkt me wel leuk en uitdagend.

 24. Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Lisa. Ze vind het heel erg leuk om via internet smart games te spelen, maar per spel heb je maar 1 level (per niveau).

 25. Mijn kleinkinderen puzzelen wat af bij mij.
  De jongsten met puzzels van 100 stukjes en de oudsten beginnen al met 1000 stukjes.
  De puzzel van de Efteling is hier favoriet.
  Ik denk dat ze de Smart Farmer ook heel leuk gaan vinden.
  Zou inderdaad een leuk cadeau zijn voor onder de Kerstboom.
  Ik volg op Bloglovin en waag weer een kansje.

 26. Wat een leuke smartgame, deze vinden ze hier te gek. Mijn oudste van 12 heeft een smartgame en vindt het nog steeds erg leuk. De jongste maakt graag legpuzzels en mijn dochter heeft net de wordzoekers ontdekt. Gezellig als ze ze lekker bezig zijn!

 27. Doe graag mee voor mijn meiden.
  We hebben magnetische reisspellen boekjes van Smartgames die spelen ze ook. Maar ook de ouderwetse puzzelboekjes van denksport.

 28. Ohw hey, dit lijkt mij wel een leuk spel voor ons zoontje! Moet hij echt even puzzelen, zoeken en uitproberen voordat het lukt. Hij heeft dingen meestal heel snel door, dit is denk ik wat lastiger als ik zo je verhaal lees.
  We doen nu samen legpuzzels. Ook heerlijk om ons beiden zoet mee te houden!

 29. Wasgij puzzels (samen met mama) vinden we erg leuk. Deze puzzel is wel erg moeilijk. De puzzel die te winnen is lijkt me erg leuk om te doen.

 30. Wat zou dit een geweldige kado voor mijn zoontje Daley zijn onder onze speciale kerstboom! Ik duim heel hard voor hem 👍🍀 foto en tagg bij fb gedaan

 31. Ik weet niet precies hoe het spel heet maar het is met allemaal kleine autootjes. Je kunt veel verschillende puzzels doen. De bedoeling is dat je de autootjes op een bepaalde manier neerzet en dan zo 1 auto er tussenuit weet te krijgen, erg verslavend en leuk. Dit doe ik altijd samen met mijn kleindochters. Leren en spelen tegelijk, superleuk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.